Preminuo Džejms šigeta, zvezda filma Umri muški (Video)

Izvor: Svet plus, 29.Jul.2014, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Džejms šigeta, zvezda filma Umri muški (Video)

Glumac Džejms Šigeta koji je u akcionom filmu “Umri muški“ tumačio čuveni lik Džozefa Takagija, preminuo je juče u 81. godini, prenose američki mediji.

Radeći prvenstveno za televiziju, gde je ostvario niz uloga u brojnim serijama i filmovima, ostaće zapamćen po akcionom trileru "Umri muški" iz 1988. godine, u kojem je igrao Džozefa Takagija, direktora Nakatomi korporacije, koji tvrdoglavo odbija da oda kod sefa firme, te ga ubija negativac Hans Gruber, kog igra >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << Alan Rikman.

Šigeta je započeo karijeru kao pevač u Japanu pre nego što je prešao na veliko platno. Zapaženu ulogu imao je u filmskoj adaptaciji brodvejskog hit mjuzikla "Flower Drum Song", kao i u visokobudžetnoj ratnoj drami "Bitka za Midvej". Poslednji put se pojavio na filmu 2009. godine u seksi komediji "The People I ve Slept With".

Autor: J.B.

Izvor: Tanjug.rs

Foto: Screenshot YouTube

Nastavak na Svet plus...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.