Premijera predstave “Čekanje” u Parobrodu: Ivan Jevtović kao reditelj i dramaturg

Izvor: Svet, 26.Nov.2014, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera predstave “Čekanje” u Parobrodu: Ivan Jevtović kao reditelj i dramaturg

Pozorišna predstava “Čekanje” biće premijerno izvedena sutra uveče u Ustanovi kulture Parobrod, a poznati glumac Ivan Jevtović predstaviće se ovoga puta kao reditelj i dramaturg.
U Parobrodu su ove godine već uspešno izvedene predstave “U samoći pamučnih polja” i “Šarlota”, a uz autorski projekat Jevtovića i glumaca Janka Cekića i Lazara Dubovca to sve više postaje prepoznatljiva off scena – alternativnog izraza i eksperimentalnog istraživanja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << /> Inspiraciju za projekat autori su pronašli u italijanskom dramskom tekstu “Čekajući Marčela”, čiji su autori Stefano Riči i Đani Forte. Oni pišu o usamljenosti, otuđenosti, odvojenosti od realnog života, o čovekovoj potrebi za socijalizacijom, o nadi da ćemo biti prihvaćeni od strane društva.
Likovi Teo i Elio su neka vrsta reinkarnacije Beketovih junaka Vladimira i Estragona, koji se u bezizlaznoj situaciji nadaju i čekaju nekoga ko se neće pojaviti.
Predstava se bavi pitanjima koga čekamo, kome se nadamo, koje su osnovne potrebe čoveka u drugoj deceniji 21. veka, ali i zašto čekamo, zašto ne preduzmemo nešto i da li uvek mora da se pojavi neko treći ko će nam pokazati izlaz.
Uz adaptaciju teksta i režiju, Jevtović potpisuje izbor muzike. Uloge igraju Cekić i Dubovac. Kostime je kreirala Sandra Bugarin Jevtović, a scenografiju čini autentični prostor Parobroda, uz fotografije Une Škandro i plakat Milice Zeljković.
Reprize su najavljene za 28. i 29. novembar.
Izvor: Tanjug
Foto: Life Content

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.