Premijera drame “Na dnu” u Narodnom pozorištu

Izvor: Scandal.rs, 04.Okt.2015, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera drame “Na dnu” u Narodnom pozorištu

Predstava “Na dnu”, po delu Maksima Gorkog, u režiji i adaptaciji Ane Đorđević, premijerno je izvedena sinoć na sceni “Raša Plaović” Narodnog pozorišta u Beogradu.

Čuvena ruska drama s početka 20. veka, potresna priča o ljudima sa socijalnog i moralnog dna i o društvenoj nepravdi, bez sumnje je i danas veoma aktuelna, a njeni su likovi univerzalno prepoznatljivi.

Predstava je modernizovana rediteljskim pristupom i kostimom, tekst je skraćen >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << i “ubrzan”, ali čini se da sve to nije profunkcionisalo na pravi način. Aplauz premijerne publike bio je pristojan.

Međutim, prema prvim utiscima, ukupni rezultat je ispod očekivanja od ovako ozbiljnog i složenog komada, sa važnim filozofskim i sociološkim aspektima. Uloge su igrali Gojko Baletić, Sonja Kolačarić, Kalina Kovačević, Aleksandar Srećković, Milena Đorđević, Vanja Ejdus, Zlatija Ivanović, Darko Tomović, Nemanja Oliverić, Andrej Šepetkovski, Miloš Đorđević i Tanasije Uzunović.

Dramaturg na predstavi bio je Slavko Milanović. Scenografiju je kreirala Dragana Macan, a kostime Lana Cvijanović.

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.