Izvor: Svet, 31.Mar.2015, 10:10 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Pohovani feta sir u sosu od pomorandže
Potrebno je:
1 kriška feta-sira (100-120 g), 1 jaje, malo brašna, malo susama.
Za sirup:
pola čaše vode, pola čaše šećera, jedna kašika meda, 2 lovorova lista, malo bibera u zrnu, 2-3 koluta sveže ljute paprike, 2 koluta pomorandže s koricom (isečena na četvrtine).
Priprema:
1. Krišku feta-sira stavite u brašno, potom u razmućeno jaje, pa u susam.
2. Vodite računa o tome da se kriška ne slomi i da u potpunosti bude prekrivena >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << susamom.
3. Pržite je u tiganju ili fritezi, najviše dva minuta. Potom je stavite na papirni ubrus, koji će upiti višak masnoće.
4. Zalijte je sirupom, koji se pravi tako što se svi navedeni sastojci kuvaju u istoj posudi, sve dok tečnost ne počne da ključa i da se zgušnjava.
Više zanimljivih recepata pogledajte na portalu Lepota izdravlje