Izvor: Svet, 28.Apr.2015, 13:42 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Pohovani bri na karpaču od ananasa
Potrebno je (za četiri osobe):
500 grama bri sira, brašno, jaja, prezle.
Priprema:
1. Komade brija ispohujte na uobičajen način.
2. Da bi poh bio postojan, dva-tri puta ga spustite u jaja i brašno (na kraju prezle), vodeći pritom računa da slojevi budu veoma tanki.
3. Pecite u dubokoj masnoći. Posle minut i po izvadite i stavite na salvetu, koja će upiti višak ulja.
4. Rukolu začinite maslinovim uljem i s malo morske soli.
5. Ananas >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << isecite ili na mesoreznici ili ručno, ali tako tanko da se skoro providi.
6. Sa strane možete staviti dresing ili salsu. Salsu možete napraviti od čeri paradajza, maslina i aćeto balzamika.
Ostale zanimljive recepte pogledajte na portalu Lepota i zdravlje