Počeo upis u Školu za novinare i urednike CPG! Branislava Opranović: Čitanje! Bez toga nema dobrog novinara!

Izvor: Svet, 07.Feb.2016, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo upis u Školu za novinare i urednike CPG! Branislava Opranović: Čitanje! Bez toga nema dobrog novinara!

Foto: PrintScreen



Prolećni semestar Škole za novinare i urednike u Color Press Grupi počinje u subotu 5. marta. Ovog semestra biće upisana 20. generacija Škole.
“Color Press Grupa” kao najveći izdavač magazina u regionu sa 64 izdanja i 11 internet portala i 70 konferencija i različitih događaja u 6 republika bivše Jugoslavije, svake godine zapošljava određen broj novih novinara i urednika koji kasnije rade na nekom >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << od projekata i izdanja unutar grupe.
Prednost pri zapošljavanju imaju kanidati koji prođu Školu za novinare i urednike CPG u kojoj polaznici kroz 55 časova u toku tri meseca prolaze sve najznačajnije segmente rada unutar sistema kompanije i prilagođavaju se za način rada u showbizz i lifestyle magazinima čijim izdavanjem se CPG bavi.
Ovog semestra jedan od gostujućih predavača biće i novinarka lista Dnevnik, Branislava Opranović.
Šta će polaznici moći da nauče na vašim časovima?
– Trudiću se – a, sudeći po dosadašnjim rezultatima, uverena sam da ću u tome uspeti – da na najbolji mogući način, najiskrenije, prenesem budućim kolegama sve što sam ja za 28 godina bavljenja ovim poslom naučila i što znam. Zanat sam brusila od pijace do izveštavanja sa fronta u ex YU ratu. Radila i u vremenu blagostanja kada je novinarstvo bilo respektabilan posao, ali i u vreme velikog srozavanja profesije i drustvenog morala, inflacije, siromaštva… Predavaću im o moralnim principima profesije kao i tankoj žici koja ih deli sa jedne strane od zakonske odgovornosti, a s druge od slave i trona cenjenog i tiražnog autora. Moj edukativni rad mladi, budući novinari, ocenili su najvišim ocenama, na šta sam izuzetno ponosna! U mnogim redakcijama u zemlji i regionu rade moji pametni, talentovani i vredni đaci! Moj je moto: Profesor je dobar tek ako đak postane bolji od njega!
Kakvi novinari su potrebni Srbiji danas i u budućnosti?
– Novinari koji su obrazovani, agilni, angažovani, brzi, moralni, pametni, poznaju nove tehnologije, znaju strane jezike, ne boje se političkih i drugih pritisaka i ucena… Lojalni mediju u kome rade, a pre svega postulatima zanata i novinarskom kodeksu! Da ne kleče! Sve u svemu – Robin Hud!
Šta biste poručili novim i budućim polaznicima CPG škole?
– Rad, rad i rad! Nije fraza: Ne postaje se veliki novinar preko noći i nije dovoljan samo talenat. Talenat je često opasan, jer može da zaustavi na pola puta! Ono drugo je rad i obrazovanje! Čitanje! Bez toga nema dobrog novinara!
Časove grupama od 12 do 15 polaznika drže dugogodišnji urednici, redaktori i novinari Color Press Grupe Lidija Ćulibrk, Jelena Bačić-Alimpić, Robert Čoban, Mirjana Pantoš, Angelina Čakširan, Aida Bajazet, Žikica Milošević, Jasmina Ubiparip, ali i kolege iz drugih medija: Aleksandar Filipović, Jakša Šćekić, Marina Kosanović, Vesna de Vinča, Eržika Pap Reljin, Branka Opranović, Zoran Torbica i mnogi drugi.
Časovi se održavaju subotom od 10,00 do 15,15 u prostorijama Color Press Grupe, Temerinska 102, Novi Sad. Upis traje do četvrtka 1. marta 2016.
Više informacija o školi i načinu prijave možete pronaći na sajtu www.novinarskaskola.rs. Broj mesta je ograničen.
Pročitajte još i:
Šansa za učenje i posao: Počeo upis u prolećni semestar Škole za novinare i urednike Color Press Grupe
Počeo upis u Školu za novinare i urednike CPG! Aleksandar Filipović: Mladi novinar mora da bude kreator vesti, a ne da ih prenosi

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Počeo upis u Školu za novinare i urednike CPG! Branislava Opranović: Čitanje! Bez toga nema dobrog novinara!

Izvor: Scandal.rs, 07.Feb.2016

“Color Press Grupa” kao najveći izdavač magazina u regionu sa 64 izdanja i 11 internet portala i 70 konferencija i različitih događaja u 6 republika bivše Jugoslavije, svake godine zapošljava određen broj novih novinara i urednika koji kasnije rade na nekom od projekata i izdanja unutar grupe...Prednost...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.