Piletina na francuski način

Izvor: Scandal.rs, 04.Mar.2015, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piletina na francuski način

Sastojci:

2 pileća bataka sa karabatakom

4 pileća krilca

4 dl vode

1 kašika suvog biljnog začina

2 lovorova lista

1 kašika crvene mlevene paprike

2 dl belog vina

1 kašika brašna

3 čena belog luka

2 žumanceta

1,8 dl pavlake

ulje po potrebi

so, biber

Priprema:

1. Batake, karabatake i krilca nauljiti, posoliti i pobiberiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << po ukusu, pa posuti mlevenom crvenom paprikom. Ostaviti 10 minuta da odstoje.

2. Meso zatim propržiti u dubljem tiganju na malo ulja dok ne porumeni, a potom poređati u uljem premazanu vatrostalnu posudu.

3. Posebno skuvati vodu sa suvim biljnim začinom i lovorovim listom. Kada provri, dodati belo vino i skloniti sa ringle.

4. U masnoću od prženja zatim dodati brašno i sitno seckan beli luk, pa kratko propržiti. Postepeno dolivati mešavinu vode i vina uz neprekidno mešanje i kuvati dok ne prokuva.

5. Preliti preko mesa i peći na 200°C dok ne omekša.

Finalni postupak:

Umutiti žumanca s pavlakom, pa dobijenom smesom preliti pečeno meso. Vratiti u rernu i peći dok ne porumeni. Služiti uz kuvani pirinač i kukuruz šećerac.

Izvor i foto: Lepota i zdravlje

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.