Pijani bez kapi alkohola, previše darežljivi, stalno uzbuđeni: Ovo je deset najčudnijih bolesti!

Izvor: Svet, 26.Nov.2014, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pijani bez kapi alkohola, previše darežljivi, stalno uzbuđeni: Ovo je deset najčudnijih bolesti!

Od poremećaja mozga koji uzrokuje preveliku velikodušnost, stalne erekcije, šestogodišnjaka sa pločicama na stomaku – ovo je top 10 bizarnih medicinskih stanja.
1. Bazolateralne lezije na amigdali
Ove lezije nastaju unutar mozga i uzrokuju poremećaj u centrima koji upravljaju i osećajem poverenja. Ljudi koji ih imaju su preterano velikodušni, čak i kad to ne mogu priuštiti, pa su idealne žrtve prevaranata.
2. Poremećaj stalne genitalne uzbuđenosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet <<
Krivac je poremećaj u radu nervnog sistema koji genitalijama šalje signale stalne seksualne uzbuđenosti. Orgazam pruža tek trenutno olakšanje, a za sada za ovo stanje ne postoji lek.
3. Urbah-Vitova bolest
Ova bolest pogađa deo mozga zadužen za emocije, prvenstveno strah. Kao posledicu, oboleli ne osećaju nikakav oblik straha, čak ni u izuzetno stresnim i zastrašujućim okolnostima.
4. Rosov sindrom
Neurološko stanje u kojem oči kasnije nego što je normalno reaguju na svetlost. Takođe, ono sprečava znojenje, pa se oboleli “prekuvavaju”. Zbog toga kod vežbanja moraju da nose mokru odeću.
5. Kotarov sindrom
Kotarov sindrom manifestuje se izrazito depresivnim i hipohondričnim mislima o grešnosti, propasti sebe i sveta. Osim verovanja da su mrtvi, pacijenti s ovim stanjem mogu verovati i da su besmrtni, što potom pokušavaju da testiraju samoubistvima. U najgorim slučajevima oboleli se žale na intenzivan smrad svog tela, mesa ispod kože uz halucinacije da im po organima “pužu” crvi.
6. Mišićna hipertrofija
U ovom stanju telo ne može da proizvodi miostatin, koji je inhibitor rasta mišića. Posledično se javljaju mišići bez prevelikih napora, pa tako šestogodišnjaci mogu da imaju pločice na stomaku kao bodibilderi i bez problema podižu tegove od 10 kg.
7. Gastrošiza
Ovo je urođeni nedostatak trbušnog zida pri kojem se kod rođenja trbušni organi nalaze izvan trbušne šupljine – najčešće creva i želudac. Na sreću, nakon operacije oko 90 odsto obolelih preživi.
8. Analgezija
U ovom stanju pacijenti uopšte ne osećaju bol, pa mogu da hodaju sa slomljenom nogom, da razderu sebi kožu noktima do krvi ili pak da progrizu prste kao deca.
9. Hiperpleksija
Oboleli od ovog sindroma izuzetno su osetljivi na zvukove, a oni ih lako mogu preplašiti. Tako iznenadni tresak ili pljesak rukama izaziva paralizu od straha, a oboleli pada na pod.
10. Sindrom Auto-Pivnice
Uzrok je gljivično oboljenje koje je pretvorilo creva jednog muškarca iz Teksasa u pivnicu tj. njegova creva su pretvarala ostatke hrane u alkohol, zbog čega je svaki dan bio pijan a da nije popio ni kapi.


Izvor: 24sata.hr
Foto: YouTube printscreen

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.