Pet stvari kojima žene izluđuju ginekologe

Izvor: Svet, 22.Maj.2015, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet stvari kojima žene izluđuju ginekologe

Kada ste se poslednji put testirali na rak grlića materice? Koliko puta ste odložili odlazak kod ginekologa jer niste savršeno izdepilirani? Predstavljamo vam greške koje pravite, a mogu opasno davam ugroze zdravlje.
1. Niste izdepilirani
Ne traćite vreme svog lekara na opravdanja zbog čega se niste izdepilirali. Njega ne zanimaju vaše dlačice već vaše zdravlje.
2. Već ste sami sebi postavili dijagnozu
Ukoliko ste na intimnom delu primetili promene >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << koje vas brinu, ne rešavajte to sami već se obratite lekaru. Naime, mnoge žene su sklone tome da u apoteci kupe određeno sredstvo protiv, na primer, gljivičnih infekcija za koje nije potreban recept. Pa pošto tako ne uspeju da reše problem, tek tada odlaze kod lekara, a njemu je u tom slučaju teže da postavi pravu dijagnozu.
3. Prećutite da koristite lekove
Koliko god se vama činilo da lekove koje pijete nije potrebno spominjati lekaru jer ne utiču na pregled, varate se. Ginekolog mora da zna šta od lekova pijete jer to može i te kako da utiče na vaše zdravlje.
4. Ne postavljate pitanja
Bez obzira na to što vam se neka vaša pitanja ili opaske mogu činiti nebitnim ili čak glupim, ipak ih postavite. Vašem doktoru je u interesu da vas izleči i ne sme da vas bude sramota. Imajte na umu da se on u tokom svoje doktorke prakse nagledao i naslušao mnogo toga od svojih pacijentkinja.
5. Ne idete redovno na preglede
Stručnjaci se slažu s tim da nema sumnje da redovni pregledi i testovi na rak grlića materice mogu spasiti živote. Iako vam se neka pojava može učiniti bezazlenom, ona, nažalost, može biti vrlo opasna i ukazivati na rak. Ako se on ne otkrije na vreme, može vas koštati života.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Pet stvari kojima žene izluđuju ginekologe

Izvor: Scandal.rs, 22.Maj.2015

1. Niste izdepilirani..Ne traćite vreme svog lekara na opravdanja zbog čega se niste izdepilirali. Njega ne zanimaju vaše dlačice već vaše zdravlje...2. Već ste sami sebi postavili dijagnozu..Ukoliko ste na intimnom delu primetili promene koje vas brinu, ne rešavajte to sami već se obratite...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.