Ove namirnice smete jesti pred spavanje!

Izvor: Svet plus, 27.Avg.2016, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ove namirnice smete jesti pred spavanje!

Ako ste neko ko voli da pojede nešto pred spavanje, a stalno dobijate kritike zbog toga, potrudite se da se na vašem spisku nađu ove namirnice.

Iako nas često savetuju kako nije dobro da jedemo pred spavanje, jer tada hrana ne može dobro da se svari. Ipak, ako baš ne možete da odolite, gledajte da zadovoljite svoju glad ovim namirnicama:

Trešnje:

One su bogate melatoninom koji nas tokom noći tera na spavanje. Zato slobodno možete da ih jedete >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << pre nego što odlučite da odete u krevet.

Ćuretina:

Ona sadržinu aminokiselinu po imenu triptofan, koja je često zaslužna za to što zaspimo ispred televizora. Zato je i jedna od onih namirnica koja je dobra da se jede uveče, jer podstiče spavanje i miran san.

Batat:

Batat slatki krompir je namirnica koja je niskokalorična i ne sadrži masti, pa je zato idealna za obrok pred spavanje.

Čaj od valerijane:

Nije tajna da čaj od valerijane smiruje telo i um, pritom sjajno deluje na želudac, opušta mišiće i pomaže kod glavobolje.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.