Oproštaj od Kemala Montena na zagrebačkom Mirogoju

Izvor: Svet, 26.Jan.2015, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oproštaj od Kemala Montena na zagrebačkom Mirogoju

Sarajevski pevač Kemal Monteno preminuo je prošle srede. Mesec dana ranije transplatovali su mu bubreg.
Njegove brojne kolege i prijatelji oprostili su se od njega na Mirogoju.
Još uvek je teško poverovati da više nije s nama. Ne postoji čovek koji ga nije voleo“, rekao je Vlado Kalember (61) na ispraćaju Kemala Montena na zagrebačkom groblju Mirogoj.
Pevač je preminuo 21. januara u 67. godini nakon što je dobio sepsu. Mesec dana pre smrti transplantovali >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << su mu bubreg. Operaciji se radovao jer je čak tri godine išao na dijalizu. Na ispraćaju je bilo oko 1000 ljudi. Svi su hodali u tišini pognute glave te se nisu ni trudili da suzdrže suze.
Rade Šerbedžija (68) čitao je pesmu, a glas mu je sve vreme drhtao. Od Kemala se oprostio i njegov dobar prijatelj Mladen Grdović (56).
Jako sam tužan. Došao sam iz Zadra samo da ispratim Kemicu. Bili smo prijatelji 35 godina te smo zajedno pevali po Americi i Kanadi. Bio je duša od čoveka. S puno ponosa i tuge stajao sam uz njegov sanduk“, rekao je Grdović.
Dok su sanduk stavljali u auto svirala je Kemina pesma “Hvala svima”. Niko od prijatelja i kolega tad nije mogao da zaustavi suze.
Na sahrani je bila i pevačica Danijela Martinović (43).
Hvala ti što si prošao kroz moj život i ostavio neizbrisiv trag”, rekla je.
Od Keme su se oprostili i Boris Novković, Željko Bebek, Ivo Josipović i mnogi drugi. Komemoracija će biti u sredu 28. januara u 12 sati u sarajevskom Narodnom pozorištu, a sahrana istoga dana u 14:30 sati na sarajevskom groblju Bare.
Izvor: 24sata.hr
Foto: Life Content

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.