Očaj roditelja poginulih gardista: Bivšeg sudiju štite, a naše dece kao da nije ni bilo

Izvor: Svet, 21.Sep.2014, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očaj roditelja poginulih gardista: Bivšeg sudiju štite, a naše dece kao da nije ni bilo

Sudija Višeg suda u Beogradu Marina Anđelković vodi postupak protiv Vuka Tufegdžića, po tužbama porodica ubijenih Dražena Milovanovića i Dragana Jakovljevića, zbog propusta i zataškavanja istrage. Međutim, postupak protiv Tufegdžića će zastariti 5. oktobra ove godine, tačno na desetogodišnjicu misteriozne pogibije dvojice gardista koji su bili u patroli. Marina Anđelković iz Višeg suda dve godine je odugovlačila suđenja i ništa nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << uradila da bivši sudija bude kažnjen.
Ustavni sud Srbije je januara 2013. odlučio da porodice gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, ubijenih 5. oktobra 2004. u Topčideru, mogu da tuže Vuka Tufegdžića, bivšeg sudiju Vojnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu. Tufegdžić je po optužnici napravio propuste u istrazi pogibije gardista i pretilo mu je do pet godina zatvora. Ipak, od januara 2013. do 24. septembra, kada je zakazano naredno ročište, ništa nije urađeno.
Janko Jakovljević, otac ubijenog Dragana, smatra da je suđenje Tufegdžiću namerno vođeno do zastarevanja, iako je, kako kaže, svima jasno da je on pokušao da zataška ubistvo njegovog sina i Dražena Milovanovića.
“Tufegdžić će proći nekažnjeno iako je zataškavao ubistvo naše dece. Tu se nije zaustavio već je naše mrtve sinove omalovažavao i vređao. To ne možemo da zaboravimo. Besramno je to zataškavanje zločina. Tufegdžić je, očigledno, imao puno pomagača i trebalo bi ih sve otkriti”, razočaran je Jakovljević.
Petar Milovanović, otac ubijenog Dražena, takođe kaže da je Tufegdžić pokušao da sakrije istinu o ubistvu njegovog sina i da je zastarevanje postupka protiv njega velika sramota za državu.
“Ponašaju se kao da nije bilo naše dece. Ne tražimo ničiju glavu već hoćemo da znamo zašto su nam deca ubijena i ko je sve to pokušao da zataška”, ogorčen je Milovanović.
Advokat Božo Prelević, predsednik Nezavisne komisije koja je utvrdila da je gardiste ubila treće osoba, kaže da očito neko moćan štiti Tufegdžića.
Izvor: Blic
 

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.