ORKANSKI VETAR PRAVI HAOS U HRVATSKOJ: Zatvoreni auto-putevi, trajekti ne plove!

Izvor: Kurir, 27.Nov.2015, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ORKANSKI VETAR PRAVI HAOS U HRVATSKOJ: Zatvoreni auto-putevi, trajekti ne plove!

PULA - Bura orkanske jačine na primorju i snežni nanosi u Gorskom kotaru i Lici paralisali su saobraćaj u pojedinim delovima Hrvatske.

Hrvatski hidrometeorološki zavod objavio je crveni alarm za riječki region zbog jake bure s olujnim i orkanskim udarima koja je počela da jača sinoć, a čiji udari su prelazili i 150 km/h

Meteorolozi i za jutros predviđaju jake udare bure. Srednja brzina kretaće se između 65 i 110 km/h dok će najjači udari iznositi i do 185 >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << km/h.

#RIMETEO Olujna bura na istoku Rijeke - Jačanje tek slijedi! - https://t.co/eMqsuMFOuz pic.twitter.com/tWqmMb6HhY

Zbog orkanskog vetra u Hrvatskoj je za saobraćaj zatvoren auto-put A1 između petlji Sveti Rok i Posedarje, kao i auto-put A6 Rijeka-Zagreb između petlji Kikovica i Delnice, a putari upozoravaju na pojačan oprez zbog vetra i mokrog kolovoza. Zatvorena je i deonica Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene, kao i brojni magistralni pravci u zemli.

Crveni alarm za riječko područje: Orkanska bura zatvorila autocestu Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice https://t.co/aaVMeuYiXc

Zbog snežnih nanosa zatvoreni su za saobraćaj putevi u Gorskom kotaru i Lici, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima se savetuje da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putu i da ne kreću bez zimske opreme.

Foto: Beta

U prekidu su i pojedine trajektne linije. Riječki Centar za obaveštavanje dobio je dojave o više porušenih stabala i grana na putevima širom Primorsko-goranske županije, a snažan vetar u Rijeci je na puteve izgurao i velik broj kontejnera za smeće.

Jaka bura duvaće i danas na Jadranu, sa orkanskim udarima podno Velebita. Krajem dana vetar će postepeno slabiti. Najniža temperatura od -3 do 2, na Jadranu od 3 do 8, a najviša dnevna od -1 do 4 na kopnu i između 8 i 12 stepeni Celzijusa na obali i ostrvima, prognoza je za petak Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske (DHMZ).

Autor: EPK,Foto: Reuters

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.