Novi električni superautomobil stiže iz Finske

Izvor: Svet, 21.Apr.2015, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi električni superautomobil stiže iz Finske

Finska kompanija Toroidion nova je zvezda na nebu električnih superautomobila. Njen prototip nazvan Toroidion 1MW nije samo još jedan snagator na sceni, iako deklarisanih 1.360 konjskih snaga svakako zvuči impresivno. Uz snagu, ovaj automobil donosi neka zanimljiva tehnološka rešenja, a sva su razvijena i izrađena u Finskoj.
Kompanija Toroidion osnovana je 2011. godine s ciljem razvijanja električnog automobila koji bi mogao da savlada izazove najpoznatije trke izdržljivosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << – 24 sata Le Mansa. Kako na njoj automobili prevaljuju i do 5.000 kilometara, Toroidion ima svoj sistem brze zamene baterija, a tu je i snažna i vrlo prilagodljiva pogonska grupa koju je moguće podesiti za razne primene. S obzirom na to da je Toroidion 1MW još u fazi testiranja, Finci ne otkrivaju druge detalje, ali imamo razloga da verujemo da je u pitanju kompanija čiji proizvodi zaslužuju našu pažnju u budućnosti.


Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Novi električni superautomobil stiže iz Finske

Izvor: Scandal.rs, 21.Apr.2015

Finska kompanija Toroidion nova je zvezda na nebu električnih superautomobila. Njen prototip nazvan Toroidion 1MW nije samo još jedan snagator na sceni, iako deklarisanih 1.360 konjskih snaga svakako zvuči impresivno. Uz snagu, ovaj automobil donosi neka zanimljiva tehnološka rešenja, a sva su razvijena...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.