Nova politika o privatnosti: Windows 10 prati svaki vaš korak?

Izvor: Scandal.rs, 01.Avg.2015, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova politika o privatnosti: Windows 10 prati svaki vaš korak?

Vindous 10 odlično su prihvatili i korisnici i kritičari, ali delovi nove politike o privatnosti Majkrosofta mnoge su zabrinuli.

Kompanija ima novi ugovor o uslugama koji ima 12.000 reči, a u jednom delu stoji da Majkrosoft ima pravo da “pristupi, otkrije i sačuva lične podatke” korisnika, uključujući i sadržaj emaila i privatnih foldera.

Oni tvrde da će tako pomagati policiji i sprečavati spam, održavati sigurnost na mrežama ili štititi svoja prava i imovinu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << />
Majkrosoft takođe prati vaše ponašanje, kako bi vam ciljano dostavljao reklame.

Srećom, moguće je “zaobići” ovu politiku i to uz nekoliko jednostavnih podešavanja.

Idite na Settings-Privacy i isključite sve sumnjivo

Postoji 13 ekrana kroz koje morate da prođete, kako biste “pokrili” svaki aspekt vašeg korištenja računara i obezbedili bezbednost podataka.

Isključite Cortan

Cortan ima funkciju pretrage i jedna je od odlično ocenjenih funkcija Vindousa 10. Međutim, jedan od razloga zbog kojih tako dobro radi, je to što pamti vaše ranije upite i nudi sugestije i personalizovane rezultate. Korisnici moraju da odluče da li im je bitniji takav alat, ili privatnost.

Isključite personalizovane reklame

Reklame na Vindousu 10 funkcionišu tako što vam nude personalizovane reklame svaki put kad ste ulogovani u svoj majkrosoft nalog. Vrlo je jednostavno isključiti takve reklame, samo posetite eksterni sajt i obeležite off na obe opcije za personalizovane reklame.

Koristite lokalni Vidnous nalog

Ovo je drastična opcija, jer ćete onda imati vrlo slabu sinhronizaciju među uređajima. Ipak, ako napravite novi lokalni nalog, Majkrosoft ne može koristiti vaše podatke.

Nastavak na Scandal.rs...






Povezane vesti

Kako da zaštitite svoju privatnost ako koristite Windows 10

Izvor: Economy.rs, 01.Avg.2015

Windows 10 odlično su prihvatili i korisnici i kritičari, ali delovi nove politike o privatnosti Microsofta mnoge su zabrinuli...Kompanija ima novi ugovor o uslugama koji ima 12.000 reči, a u jednom delu stoji da Microsoft ima pravo da “pristupi, otkrije i sačuva lične podatke” korisnika, uključujući...

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.