Nisu dobrodošli: Ovim zvezdama zabranjen je ulazak u brojne zemlje

Izvor: Svet, 25.Nov.2015, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nisu dobrodošli: Ovim zvezdama zabranjen je ulazak u brojne zemlje

Da novac ne može da kupi sve, dokazuje i činjenica da je brojnim zvezdama zabranjen ulazak u pojedine zemlje sveta, bez obzira na to koliko su poznati, uspešni i bogati. Razloga za to je mnogo, te su neki ovu kaznu “zaradili” zbog kriminalne prošlosti, konzumiranja narkotika i boravka u zatvoru, dok su drugi zabranu dobili usled provokativnih nastupa ili filmskih uloga.
Ko je sve nepoželjan i u kojim delovima sveta saznajte u nastavku teksta, a verujte nam, pojedine priče će vas >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << veoma iznenaditi…

Bred Pit
Verovali ili ne, ali čak i humanitarac Bred Pit ima zabranu ulaska u nekoliko zemalja, od kojih je jedna Kina. U ovu zemlju ulazak mu je doživotno zabranjen zbog filma “Sedam godina na Tibetu”, u kome se opisuju užasi, nasilje i nepravda prema Tibetancima. Ovaj film zasnovan je na istinitoj priči austrijskog alpiniste koji se sprijateljio s Dalaj Lamom u trenucima kada je Kina okupirala Tibet. Negativno prikazivanje Kineza u filmu navodno je naljutilo zvanični Peking.

Paris Hilton
Bogata naslednica Hilton imperije ima zabranu ulaska u Japan od 2010. godine zbog svoje burne prošlosti. Ona je ovo saznala na ružan način, kada je u ovu zemlju trebalo da ode na promo turneju, ali su joj saopštili da kod njih nije dobrodošla zbog svojih ranijih problema s drogom. Paris je, naime, te godine uhapšena u Las Vegasu zbog posedovanja kokaina i izjasnila se krivom, što je bio povod da joj Japan “zatvori svoja vrata”. Zabrana, međutim nije doživotna, ali je tada bilo nemoguće da uđe u ovu istočnu zemlju jer je u nju zabranjen ulazak svima koji se nalaze na uslovnoj kazni, na kojoj je i ona tada bila.
Koje su se još slavne ličnosti zamerile određenim državnim vlastima pogledajte na portalu “Lepota i zdravlje”.

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.