Nije samo lepa glumica: Kako je Džesika Alba izgradila carstvo vredno milijardu dolara?

Izvor: Scandal.rs, 23.Maj.2015, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije samo lepa glumica: Kako je Džesika Alba izgradila carstvo vredno milijardu dolara?

Karijeru je započela na televiziji i filmu i slovi za jednu od najbolje odevenih holivudskih glumica, ali 34-godišnja Džesika Alba je i izuzetno uspešna poslovna žena koja je za samo četiri godine izgradila poslovno carstvo vredno milijardu dolara.

Poslovni uspjeh lepe Džesike započeo je sasvim slučajno i prilično neugodno – gadnom alergijskom reakcijom. Pre sedam godina, kad je ostala trudna s prvim detetom, dobila je veliki osip posle korišćenja jednog poznatog kozmetičkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << brenda namenjenog nezi beba.

Tada je započela njena potraga za prirodnim proizvodima bez hemikalija, ali je ubrzo shvatila da ih je jako malo na tržištu. Stoga je 2011. odlučila da osnuje “The Honest Company”, vlastiti brend ekoloških proizvoda za decu i porodicu, a nedavno je ova kompanija, koja broji 200 zaposlenih, procenjena na milijardu dolara.

Učestvujući na globalnoj konferenciji o ženama i preduzetništvu u organizaciji Alibabe, Džesika je u Kini otkrila kako je izgledao njen put do poslovnog uspeha. Priznala je da nije bilo lako u početku, jer je mnogi nisu shvatali ozbiljno.

Ljudi obično misle da bi neko na mom položaju trebalo da bude više zaštitno lice, neko ko na van predstavlja proizvod. Većina mojih savetnika u zabavnoj industriji rekla mi je da bih trebala da kreiram svoj parfem ili nešto slično tome“, rekla je Alba.

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.