“Nešto lepo kao čokolada”: Humanitarni projekat za decu iz Svratišta

Izvor: Svet, 27.Nov.2014, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Nešto lepo kao čokolada”: Humanitarni projekat za decu iz Svratišta

Humanitarni projekat “Nešto lepo kao čokolada” koji ima za cilj podršku Svratištu za decu u Beogradu, okupio je večeras u galeriji Kolarčeve zadužbine brojne sugrađane oko ovog dobrog dela.
Na večerašnjoj izložbi unikatne instalacije, prethodno rezervisane čokolade su preuzete uz donaciju od 1000 dinara po čokoladi, a prikupljeni novac će biti iskorišćen za kupovinu 300 novogodišnjih paketića za decu iz beogradskog Svratišta.

“Centar za integraciju mladih >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << se zahvaljuje svima koji su podržali akciju ‘Nešto lepo kao čokolada’. Hvala našim donatorima – agenciji Popular Bruketa & Žinić OM što nas je i ove godine podržala organizacijom ove akcije. Popular Bruketa & Žinić OM je jedna od prvih kompanija koja je pristupila Krugu donatora i nadamo se da će naša saradnja postati tradicija. Svi zainteresovani pojedinci ili kompanije koje žele da pristupe Krugu donatora i tako pomognu rad naše organizacije, mogu nam se obratiti na odrzivost@cim.org.rs ili pozivom na broj telefona 065 3333846,” rekla je Milica Đorđević, izvršna direktorka Centra za integraciju mladih.

Projekat je 2013. godine započela kreativna agencija Popular Bruketa & Žinić OM, kada je uz pomoć grupe saradnika i partnera, prvih 300 čokolada ručno napravljeno i upakovano u specijalno za tu priliku dizajnirane omote.
Ove godine kreirano je više od 300 jedinstvenih, ilustrovanih karaktera koji ispunjavaju omote fine belgijske čokolade, od kojih svaki poseduje određenu emociju, a sve zajedno čine jedinstvenu instalaciju.
“Najdraža su mi dva TV-a sa miljeom koja me podsećaju na novogodišnje večeri kad sam bio dete, pa smo gledali filmove kod babe i dede”, govori dizajner ove kompozicije Miladin Miletić.

“Inspiraciju smo pronašli u različitim osećanjima koja krase različite ljude. Neki su radosni, druželjubivi, euforični, drugi ozbiljni, namćorasti, namrgođeni. Ovi karakateri zapravo predstavljaju stilizovane ljudske emocije, i koliko god da nas ima različitih, ovakve akcije su povod da se ujedinimo i nastupimo zajedno, što nam je bio cilj da pokažemo ovom instalacijom.”
S obzirom na to da se prikupljaju sredstva za paketiće za decu, na omotima su se našle i stilizovane novogodišnje jelke i ukrasi, kao i motivi iz svakodnevnog života.



Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Unikatno dizajnirane čokolade za decu iz Svratišta

Izvor: Story, 27.Nov.2014

Humanitarni projekat Nešto lepo kao čokolada koji ima za cilj podršku Svratištu za decu u Beogradu, okupio je 26. novembra 2014. godine u galeriji Kolarčeve zadužbine brojne sugrađane oko ovog dobrog dela...Na izložbi unikatne instalacije, prethodno rezervisane čokolade su preuzete uz donaciju...

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.