Neda Ukraden ne krije emocije: Veliki sam dužnik Đorđu Novkoviću!

Izvor: Svet, 23.Okt.2014, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neda Ukraden ne krije emocije: Veliki sam dužnik Đorđu Novkoviću!

Na konferenciji za štampu upriličenoj povodom koncerta „Đorđu Novkoviću u čast“, zakazanom za 5. novembar u Sava centru, učesnici nisu štedeli na emocijama sećajući se saradnje sa slavnim kompozirotom, velikanom jugoslovenske muzičke scene. Pored njegovog sina Borisa i mlade Nevene Božović, najveću pažnju prisutnih medija privukla je Neda Ukraden, pop zvezda kojoj je Novković napisao najveće hitove koji su obeležili njenu dugu karijeru.
Svom >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << ocu i majci sam zahvalna za to što jesam i što postojim, a nakon njih najviše dugujem Đorđu Novkoviću. Bio je izuzetan kompozitor, ali i veliki čovek, prijatelj, saradnik, podrška, savetnik. Imao je neverovatan osećaj za muziku, umeo je da „uhvati“ baš ono što će se dopasti pevačima za koje je komponovao. A napisao je više od tri hiljade božanstvenih pesama i gotovo da nema imena sa tadašnje estrade kojem nije dao hit. Meni je veoma drago što se organizuje ovaj događaj u njegovu čast, jer će to veče biti mnogo više od samog koncerta. Zauvek ću biti Đorđev dužnik – rekla je Neda ne krijući suze, a pokazala snimak sa nastupa u Sloveniji, gde je publika koja se nije ni rodila u vreme kada je ta pesma nastala s njom u glas od prvog do poslednjeg tsiha otpevala čuvenu „Zoru“.
Popularna pevačica nasmejala je sve prisutne dok se prisećala anegdota tokom dugogodišnje saradnje sa Novkovićem, kao i njegovih velikih hitova koji su činili da njene ploče postanu platinaste. Zbog onog najvećeg, jedan Novozelanđanin svojevremeno joj je ponudio brak:
Gostovala sam u Australiji, pevala sam našim ljudima koji tamo žive, a taj zgodni gospodin sa Novog Zelanda koji se družio s njima i koji je došao na moj nastup imao je prilike da ranije čuje „Zoru“. Toliko mu se dopala, da je hteo da me oženi! – rekla je Neda uz osmeh.
Pored Nede, Borisa Novkovića i Nevene Božović, Beograđanima će poznate kompozicije velikog hitmejkera zapevati i Goran Karan, Tereza Kesovija, Tijana Dapčević, „Hari Mata Hari“, Gabi Novak, Kemal Monteno, Kaliopi, Željko Bebek, Bojan Marović i Boris Režak.





Piše: Snežana Ilić, Life Content
Foto: Boško Karanović, Life Content

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Omaž Đorđu Novkoviću

Izvor: Politika, 23.Okt.2014

Na koncertu u Centru „Sava”, 5. novembra, muzičari će pevati u čast kompozitora koji je napisao skoro 3.000 pesama od kojih su mnoge postale hitovi..Na koncertu „Đorđu Novkoviću u čast” 5. novembra u Centru „Sava” pevaće kolege i prijatelji sa prostora bivše Jugoslavije. Neke od...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.