Ne treba vam ni lova, ni teretana: Naučnici kažu da se ovako sigurno gube kilogrami

Izvor: Svet, 28.Avg.2015, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne treba vam ni lova, ni teretana: Naučnici kažu da se ovako sigurno gube kilogrami

Novo istraživanje još jednom je pokazalo koliko koristi možemo da imamo od stare, dobre vode.  Ključ u gubljenju kilograma je vrlo jednostavan – pijte pola litre vode pre svakog obroka.
Gojazni odrasli ljudi zamoljeni su da piju upravo toliko vode pola sata pre svakog obroka, ukupno 12 nedelja. Svi su pre toga bili na konsultacijama o zdravoj ishrani, gde su im dati saveti kako da promene svoje živote, hranu i fizičku aktivnost. Ali samo polovini njih rečeno je da pre obroka piju >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << vodu. Drugoj polovini rečeno je da zamisle da su siti pre nego što jedu.
Na kraju istraživanja oni koji su pili vodu izgubili su u proseku 4,3 kg, potvrdili su naučnici sa univerziteta u Birmingemu. Oni koji su zamišljali da su siti izgubili su u proseku 0,8 kg.
Dr. Helen Pareti s tim u vezi kaže:
“Lepota ovih otkrića leži u jednostavnosti. Samo pijete pola litre vode tri puta na dan pre obroka i smanjićete kilažu. Kad se to kombinuje s kratkim uputstvima o tome kako da povećate fizičku aktivnost i zdravije jedete, čini se da pomaže ljudima da skinu više kilograma”.

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.