Napustio nas tvorac najboljih horora: Ves Krejvn preminuo posle teške i duge bolesti

Izvor: Svet, 31.Avg.2015, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napustio nas tvorac najboljih horora: Ves Krejvn preminuo posle teške i duge bolesti

Tvorac kultnih horor filmova, “Strava u Ulici Brestova” i “Vrisak”, Ves Krejvn premunuo je juče u 76. godini.
Čuveni reditelj je napustio ovaj svet , nakon tešek borbe sa tumorom na mozgu. Njegovi filmovi obarali su sve rekorde gledanosti, a mnogi su  snimani i u nastavcima.
Najveću slavu mu je doneo film ,,Vrisak”, čiji je prvi deo emitovan 1996. godine. Ovaj film je zaradio i enormnu sumu novca, a ono po čemu će Krejven ostati upamćen je i uvođenje takozvanog >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << tinjedž-horor žanra koji je odredio neke buduće projekte drugih autora.
Kako je svojevremeno govorio, inspiraciju za “Strah u Ulici Brestova” pronašao je u tome što je živeo u blizini groblja koje se nalazilo u istoimenoj ulici. Serijal ovih filmova strave emitovan je u periodu od 1984. do 1989. godine.
Inače njegov prvi film ,,Tha Last House on the Left” , za koji je napisao i scenario a i režirao ga, emitovan je 1972. godine.

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.