Najodvratnije na svetu: Cipele sa ljudskim dlakama na sebi

Izvor: Svet, 19.Dec.2014, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najodvratnije na svetu: Cipele sa ljudskim dlakama na sebi

Do sada su dizajnirane sve moguće vrste cipela, naročito sa visokim potpeticama, ali šta biste rekli na užasavajuće štikle prekrivene ljudskim dlakama?
Naime, kineska umetnica Zu Tian napravila je upravo takve cipele, a rezultat je odvratan. Svaku dlaku ubacivala je jednu po jednu u štikle od silikona boje kože, koje je nazvala “Bejb”, prenosi Daily Mail.
Međutim, ova obuća nije napravljena za nošenje, čak i ako bi nekim slučajem neko poželeo da ih nosi, već >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << im je zadatak da ukažu na seksualizaciju cipela. Umetnica je, u ime umetnosti, odlučila da ih veže užetom i okači ih da vise, kako bi bile izložene kao skulptura.

Izvor: Stilll, Daily mail
Foto: Zhu Tian

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.