NEVEN: Idealno rešenje za kosu i kožu!

Izvor: Svet plus, 23.Avg.2016, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEVEN: Idealno rešenje za kosu i kožu!

Umesto da kupatilo natrpate novim kremicama, balzamima i maskama, zaputite se u biljnu apoteku i kupite šaku sušenih cvetova nevena.

Krajem avgusta kosa i koža su nam svima izmučene od sunca i soli, a ako planirate odlazak u kupovinu kozmetičkih preparata sačekajte dok ovo probate. Zatim napravite ova dva zaista jednostavna pripravka.

Krema od nevena za kožu

Pola šake sušenih cvetova nevena prokuvajte u kokosovom ulju. Mešajte kako latice ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << bi zagorele. Ohladite i procedite u čistu teglu. Mažite kožu na mestima na kojima je postala suva i hrapava ili na kojima se pojavilo crvenilo.

Nevenova vodica za kosu

Ubacite pola šake nevenovih latica u pola litre ključale vode. Ostavite da stoji oko sat vremena, procedite i koristite prilikom pranja kose, nakon što isperete šampon. Nemojte ispirati.

Ako vam se svide ovi pripravci, iskušajte i one za čiju pripremu treba malo više vremena, poput ulja od nevena (pod kojim se zapravo podrazumeva ulje – najčešće badema – u kojem je nekoliko nedelja odstajalo suvo cveće nevena). Odlično je za negu kože lica, čak i osetljivog područja oko očiju, a pomaže u borbi protiv starenja, kao i kod problema s aknama. Ublažava tegobe kod suve kože, a uspešno se primenjuje i kod gljivičnih infekcija. Nanesete li ga na vlasište rešićete se peruti i potaknuti rast kose.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.