Muž Dijane Janković pušten iz pritvora!

Izvor: Svet plus, 22.Okt.2016, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muž Dijane Janković pušten iz pritvora!

Daniel Rokvić, muž pevačice i kreatorke Dijane Janković,  sklopio je  nagodbu s tužilaštvom i, posle par provedenih  dana u pritvoru, pušten je na slobodu!

Pevačica Dijana Janković sačekala je supruga ispred Centralnog zatvora u Beogradu. Nakon toga Daniel je slavio slobodu sa najbližim prijateljima, a revoltiran situacijom kojaa ga je zadesila, na svom fejsbuk profilu napisao je ovo:

HAPŠENJE STRANOG INVESTITORA

1. Svaka reč napisana >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << u dnevnim novinama je apsolutno brutalna i dobro osmišljena laž.

2. Ja sam vlasnik strane kompanije koja investira u Srbiji sa novcem zarađenim u inostranstvu.

3. Ja sam strani invenstitor koji zapošljava ljude u Srbiji i nikad nisam tražio subvencije od države.

4. Ja sam strani investitor koji u ovom trenutku ima otvoreni oglas za zaposlenje jos 300 mladih ljudi u Srbiji, isključivo za potrebe inostrane kompanije.

4 Ja sam možda jedini Srbin koji radi i zarađuje u inostranstvu a plaća porez na dobit u Srbiji.

5. Ja sam investitor koji je brutalno ležao u samici 30 sati, bez vode, hrane, struje, grejanja, bez kreveta, na daskama sa jednim čebetom na temperaturi koja je bila u teškom minusu, a epilog svega je Urgentni centar, jer sam posle 30 sati drhtanja, propišao krv. I posle svega dobio medicinski nalaz da ne smem biti u hladnom, ali i posle toga u 4 ujutro stiže telefonsko naređenje da me vrate u samicu i ledaru i pored nalaza iz Urgentnog centra.

6. Ja sam strani investitor koji je 2 godine bez ikakvog razloga čekao građevinsku dozvolu u urbanizmu, gde su mi na primer tri puta izgubili sva dokumenta, i na kraju kad sam odreagovao na najglupljem šalteru pri overi dokumenata a napominjem da su mi pogrešno overili dokumenta i da sam samo hteo da im objasnim grešku, jer strani dokument sa apostilom se ne overava i ne naplaćuje na tom šalteru ili u toj kancelariji.

7. I onda nastupa pakao, šalterska službenica je najbolja prijateljica sa ministarkom pravosuđa, a suprug zamenik javnog tužioca. Kreće masakr, hapšenja, pritisci, medijska kampanja i sve u organizaciji tužilastva od već pomenutog supruga, strašno, organizovan unapred smišljen pakao na svim nivoima.

8. Žao mi je sudije i svih ostalih službenih lica i svih policajaca, koji su bili svesni situacije i svih nesnosnih pritisaka, samo dok sam sedeo kod sudije na saslušanju, telefon sa pritiscima za moj masakr nije prestao da zvoni, svakih 5 minuta su zvali sudiju i pritiskali.

9. Zahvaljujem se svim dobrim ljudima koje je pogodilo moje stradanje, svim policajcima na na lepim rečima i podršci, zahvaljujem se svim komandirima u CZ-u, zahvaljujem se svim zatvorenicina u CZ-u u koji su neverovatno odreagovali, svi koji su imali ikakve mogućnosti su mi pomogli, sve je dirnula i povredila moja sudbina jer su sve već pročitali u novinama i pre nego što sam stigao u CZ.

Zahvaljujem se i mom zatvorskom kolegi prijatelju Nenadu Amaresku, koji je vrhunski kuvar, i vrhunski čovek i prijatelj.

Zahvaljujem se i doktorima u CZ-u koji su mi zaista puno pomogli.

10. Prvi put u životu sam ponosan na mog predsednika države i na premijera države, prvi put u životu sam i glasao sa aktuelnu vlast, ali pravosuđe nam ne valja, zar je moguće da neko privatno, bez ikakvog razloga može od života da Vam napravi pakao, zato sto je u braku sa tužiocem i da vas goni baš njegovo odeljenje i ako je neko prijatelj sa ministrom pravosuđa a dok traje moje stradanje i masakr, dve prijateljuce notarka i ministarka (po nezvaničnim informacijama) šetkaju se Parizom.

10. Krivično delo koje mi je pripisano, vređanje ili svađa sa šalterskim radnikom u ovom slučaju sa notarom se poništava ako je isti službenik pogrešio ili isprovocirao klijenta a to se i upravo i desilo i to zbog predrasuda o mojoj supruzi.

Znači po zakonu ne postoji krivično delo !!!! Međutim ovde je jasno da se niko i nije držao zakona i to upravo oni koji su trebali i da sprovode i to na najvisem nivou.

11. Moja krivica zaista postoji, bez obzira što je službenik pogrešio, bez obzira sto me dve godine maltretiraju za građevinsku dozvolu i sto mi gube dokumenta, bez obzira sto me je namerno provocirala, ja nemam nikakva prava da se izdirem, vredjam ili obučavam službenog radnika, niti da mu pretim sa tuzbom i oduzimanju licence,.. ali sve to po nasem zakonu ili bilo kom drugom svetskom zakonu, nije krivicno delo.

Krivično delo je sve ovo što je meni i mojoj familiji učinjeno.

Moj vid borbe je upravo ovo, da obavestim sve gradjane, da smo jos daleko od pravne drzave, da pozovem drzavne sluzbenike na pravdu, na zakon, da sude prema pravu i da ne pristaju na pritiske narocito protivzakonite,.

11. Ako se naše pravosudje ponaša ovako prema čoveku koji je strani investitor u Srbiji , jedan od najvećih svetskih stručnjaka na polju multimedije, tvorca jedne od največih internet mreža u svetu, čoveka koji je kao glavni izvodzac u Srbiji napravio največu i najsavremeniju kablovsku televiziju, čoveka koji je vlasnik 40 inostranih ip platformi, .........

Šta se dešava sa obicnim ljudima iz radničkih familija, sta se desava sa mladima koji su mozda nevini? Pa naucno je dokazano da veliki broj osudjenih za najveca krivična dela su pogrešno osudjeni u svetu, kakva li je tek situacija kod nas?

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.