#MilanKonjović2015 Vukica Mikača: Jako mi je drago kad jedan umetnik može drugog umetnika da inspiriše

Izvor: Svet, 05.Okt.2015, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

#MilanKonjović2015 Vukica Mikača: Jako mi je drago kad jedan umetnik može drugog umetnika da inspiriše

U petak 2. oktobra jedan od najlepših gradova Vojvodine ugostio je preko dve stotine ljubitelja umetnosti i poštovaoca stvaralaštva jednog od najvećih srpskih slikara Milana Konjovića.
U organizaciji Color Press Grupe, časopisa Lepota i Zdravlje i Galerije “Milan Konjović” iz Sombora, otvorena je izložba “Milan Konjović”, 1 slikar, 15 fotografa, 30 umetničkih dela“, koja će biti otvorena za javnost naredne dve nedelje.
Cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << projekta je da se decentralizuju kulturna dešavanja i predstave kulturna dobra širom Srbije. Časopis “Lepota i Zdravlje” je ovu akciju pokrenuo prošle godine kada su u Šidu promovisana dela Save Šumanovića u saradnji sa Galerijom “Sava Šumanović”.
U Somboru je predstavljeno 15 savremenih srpskih fotografa, učesnika u projektu, koji su snimili savremenu fotografiju kao reminiscenciju na jednu od Konjovićevih slika koje se nalaze izložene u sklopu galerije.
Jedna od fotografkinja koja je učestvovala u projektu, Vukica Mikača, za naš portal je rekla: “Moram da kažem da izgleda dirljivo, znači svi smo mi prvo gledali pa birali fotografije i hvala Bogu, ispalo je da smo se dogovorili, napravili smo raznorodnu izložbu. Ja sam se bojala da će svi možda uzeti cveće da rade, ali ja sam prezadovoljna realizacijom. I neko me je u šali pitao: “Čekaj koja je tvoja fotografija, a koja je original?”. Baš smo se svi od fotografa potrudili.”
Šta je još rekla Vukica Mikača, poslušajte u videu:

Pogledajte još i:
#MilanKonjović2015 Đorđe Arambašić: Moje delo korespondira vrlo lično sa onim kako sam doživeo Konjovićevu sliku
#MilanKonjovic2015 Slaviša Grujić: Mislim da su se fotografi dobro razumeli i dobro razgovarali sa Konjovićem
#MilanKonjović2015 Lidija Ćulibrk: Zadovoljni smo što smo publiku doveli u Sombor
Otvorena izložba “Milan Konjović: 1 slikar, 15 fotografa, 30 umetničkih dela” u Somboru

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

#MilanKonjović2015 Vukica Mikača: Jako mi je drago kad jedan umetnik može drugog umetnika da inspiriše

Izvor: Scandal.rs, 05.Okt.2015

U petak 2. oktobra jedan od najlepših gradova Vojvodine ugostio je preko dve stotine ljubitelja umetnosti i poštovaoca stvaralaštva jednog od najvećih srpskih slikara Milana Konjovića...U organizaciji Color Press Grupe, časopisa Lepota i Zdravlje i Galerije “Milan Konjović” iz Sombora,...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.