Maštam da budem kao Čola

Izvor: Vesti-online.com, 28.Okt.2016, 06:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maštam da budem kao Čola

Jelana Tomašević (32) važi za najbolji ženski vokal na srpskoj muzičkoj sceni. Ona podjednako dobro peva pop balade i brže pesme, ali sav raskoš njenog glasa dolazi do izražaja tek kad zapeva srpske izvorne pesme.

- Mene slušaju i deca, koja su iskrena i nisu manipulatori, zato je za mene najveće priznanje kad me vole deca od tri, četiri, pet godina. I kad ih vidim na koncertu to je božanstveno za mene. Mislim da ću postati kao Čola, da će mi dolaziti deca, njihovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << roditelji, bake i deke. Volela bih da to bude do kraja karijere - kaže Jelena Tomašević, koja je pre neki dan održala prvi solistički koncert u Beogradu, iako je na sceni već deceniju i po.

- Čekala sam da izađe i drugi album "Ime moje" i mislim da je sada pravo vreme u muzičkom smislu da izađem na scenu Centra Sava sa svojim pesmama sa ovog, ali i prvog i vrlo uspešnog albuma "Panta rei". Posebno sam srećna što je prvi koncert rasprodat, pa sam zakazala još jedan za 4. novembar. Volim nastupe u Centru Sava, nekako ste blizu i prisni sa publikom što mi pomaže da se opustim i pevam iz srca.

Gradili ste karijeru bez skandala. Kako je to moguće danas?

- Mislim da može da se uspe i na ovakav način, samo je put malo teži i sporiji. Ovo je ne samo moja pobeda, već pobeda svih ljudi koji se kvalitetom bore protiv površnosti koja nas je zahvatila poslednjih godina i koja će sigurno proći.

Kako ocenjujete današnju srpsku muzičku scenu?

- Sve je raznoliko, mada mislim da nekim ljudima nije mesto tu gde su sad. Ali, to će se iščistiti narednih godina, jer samo kvalitet može da opstane.

Da li planirate nastup ili bar spot sa suprugom Ivanom Bosiljčićem, koji je glumac, ali i sjajno peva?

- Mi se trudimo da ne mešamo privatni život i posao. Ali, ako nekad budemo promenili mišljenje svi će saznati.

Jelena Tomašević rođena je 1. novembra. 1983. godine u Negotinu, ali se ubrzo sa porodicom preselila u Kragujevac. Još kao dete pokazivala je veliki muzički talenat, učestvovala je i pobeđivala na brojnim dečjim festivalima. Pevala u KUD Abrašević, u kojem je proglašena za najbolje vokalnog solistu. U medijima se prvi put pojavljuje kao učesnica u muzičkom kvizu 3K-Dur gde i pobeđuje. Pevala je prateće vokale Vladi Georgievu, bila je gost na albumu grupe Biber gde je otpevala izvorne pesme "Gde si bilo jare moje", "Čije je ono devojče"... Njena karijera kreće uzlaznom putanjom nakon što je započela saradnju sa Željkom Joksimoviće s kojim radi i danas. Na Beoviziji 2005. godine osvojila je prvo mesto, ali nakon skandaloznog glasanja crnogorskog žirija nije otišla sa pesmom "Jutro" na Evrosong. Na najvećem evropskom muzičkom takmičenju kao predstavnik Srbije ipak se pojavila 2008. godine sa pesmom "Oro" Željka Joksimovića i osvojila šesto mesto iako je Evrosong održan u Beogradu. Udata je za glumca Ivana Bosiljčića s kojim ima ćerkicu Ninu.

Da li vaša ćerka Nina ima više sklonosti ka glumi ili muzici?

- Još je mala, ima samo četiri godine. Vrlo je radoznala i vesele je prirode, voli da peva, ali i pravi predstave sa svojim igračkama. Ja mislim da je to normalno za svu decu njenog uzrasta. E sad, videćemo narednih godina šta će više da je interesuje, gluma ili muzika.

Na koncertu u Centru Sava u utorak uveče Jelena je oduševila publiku svojim brojnim hitovima.

- Odavno sanjam da imam svoj prvi solistički koncert u Centru Sava i sve se dešavalo onako kako sam zamislila. Jedino me iznenadilo interesovanje publike koja je divna. Od srca sam zahvalna fanovima na podršci - rekla je Jelena.

Pored njenog supruga Ivana Bosiljčića, u prvom redu sedele su njene brojne kolege: Željko Joksimović sa suprugom Jovanom, Sergej Ćetković, Emina Jahović, Milan Stanković, Snežana Đurišić, Goca Tržan i mnogi drugi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.