Marijana Mateus očajna: Smrt majke me je dotukla

Izvor: Svet, 06.Maj.2015, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marijana Mateus očajna: Smrt majke me je dotukla

Posle niza nemilih dešavanja koja su je zadesila u kratkom vremenskom periodu, kreatorku Marijanu Mateus prošle nedelje pogodila je još jedna tužna vest – umrla joj je majka Dušanka o kojoj je uvek govorila sa velikim divljenjem i poštovanjem.
“Rođena sam 27. septembra 1971. godine u Vrbasu. Moja majka Dušanka jedanaest sati se mučila da me donese na svet. Bila sam visoko pozicionirana u stomaku i mama je jedva preživela porođaj. Kasnije mi je rekla da se osećala >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << kao da je mojim rođenjem završila svoju misiju na Zemlji”, sa setom u glasu govori Marijana koja je svojoj majci bila ogromna podrška tokom njene dugogodišnje borbe sa opakom bolešću. Stanje joj se pogoršalo prošlog leta, zbog čega je nekoliko nedelja provela u bolnici, i delimično se oporavila.
U međuvremenu, preminuo je i Marijanin otac Boro, pa je poznata kreatorka poželala da majci omogući barem kratkotrajni beg od svakodnevice, te je organizovala zajedničko novogodišnje putovanje u Rim.
Ubrzo pošto je, sa nadom ali i strepnjom od mamine smrti, zakoračila u 2015, Marijana se suočila sa još jednom bolnom situacijom – ubijena je njena sestra Jasmina i zet Nenad Opačić. Niz tragičnih događaja u potpunosti je dotukao neutešnu Marijanu koja je jedva smogla snage da za magazin “Hello!” progovori o najnovijoj porodičnoj tragediji.
“Mama i ja smo poslednji put zajedno putovale za Novu godinu, bile smo u Rimu i lepo smo se provele. Poslednjih godina mnogo vremena sam provela uz nju. Najveći razlog mojih čestih boravaka u Srbiji proteklih godina bili su moji bolesni roditelji”, počinje priču Marijana, prepoznatljivog izraza lica na kojem se, umesto prepoznatljivog osmeha, već nekoliko meseci očitava tuga.
Ostatak intervjua sa Marijanaom Mateus možete pročitati OVDE
 

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.