MELEM ZA DUŠU: “Divanhana” se vraća u Srbiju! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 27.Maj.2016, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MELEM ZA DUŠU: “Divanhana” se vraća u Srbiju! (VIDEO)

Posle rasprodatog koncerta u dvorani Kolarčeve zadužbine i uspešnih nastupa po Evropi, popularni sevdah sastav "Divanhana" iz Sarajeva vraća se u Srbiju, gde će održati tri koncerta.

Zakazani su nastupi u Kulturnom centru u Grockoj, 3. juna, u Narodnom pozorišu u Nišu, 4. juna i Kulturnom centru u Novom Sadu, 5. juna. Ovim koncertima "Divanhana" nastavlja evropsku turneju, kojim promoviše album "Zukva".

Album je nedavno za prostor bivše Jugoslavije objavio Multimedia >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Music, a za svetsko tržište ga objavljuje engleski ARC Music, najagilniji izavač etno muzike. Sa ovog izdanja se rado slušaju "Oj Safete, Sajo, Sarajlijo", "Da sam ptica", "Ciganka sam mala" i druge poznate sevdalinke i pesme sa Balkana.

Divanhana, podsetimo, izvodi tradicionalnu muziku u novim aranžmanima, koji su nastali uz uticaj džez, pop i klasične muzike 20. veka.



(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Divanhana se vraća u Srbiju

Izvor: B92, 27.Maj.2016

Nakon rasprodatog koncerta u dvorani Kolarčeve zadužbine i uspešnih koncerata po Evropi popularni sevdah sastav Divanhana iz Sarajeva, vraća se u Srbiju gde će održati niz koncerata - u Kulturnom centru u Grockoj, 3. juna, u Narodnom pozorišu u Nišu, 4. juna i Kulturnom centru u Novom Sadu, 5....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.