Lepota poroka: Kako je jedna planina u Indoneziji postala leglo razvrata i bluda

Izvor: Svet, 23.Nov.2014, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lepota poroka: Kako je jedna planina u Indoneziji postala leglo razvrata i bluda

Novinar Patrik Aboud godinama je istraživao, a potom i posetio najpoznatiju planinu na Indoneziji, Gunung Kemukus, odnosno planinu seksa. Ona je mesto na kojem se odvija ritual seksa, u njemu učestvuju potpuni stranci, a ritual ima jedan cilj, da donese sreću svojim učesnicima.
- Priča je veoma bizarna, nekoliko godina sam čitao o tom ritualu, i onda sam krenuo na planinu, trebalo mi je vremena da dođem do nje - rekao je Patrik.
On je dodao u ovom ritualu, kad je >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << “najveća gužva”, učestvuje i do 8.000 ljudi, od oženjenih muškaraca, političara, domaćica. Ritual se odvija svakih 35 dana, a učesnici tokom jednog rituala imaju sedam puta seks.
Ovaj neobični ritual datira iz 16. veka. Indonežanski princ ubio se na ovoj planini jer se upustio u seksualni odnos sa maćehom. Ubistvo se desilo tokom seksa, pa mnogi ljudi veruju da ako na ovoj planini “završe njegov posao”, sreća će preći na njih.
U ritualu učestvuju muslimani, pripadnici hindu vere i budisti, pa on često liči na pravi karneval. Na ovu kontroverznu radnju vlasti u Indoneziji za sad ne reaguju iako u njemu sve više učestvuju prostitutke. Ovaj novinar je čak od jedne dobio i ponudu koju je odbio bez razmišljanja.
Planina se pretvorila i u pravi izvor seksualnih bolesti, Patrik je saznao da veliki broj žena koje su deo pomenutog ritaula ima neku vrstu seksualne bolesti, kao i da većina muškaraca ne koristi perzervative.
Patrik je razgovarao sa mnogim učesnicima, naišao je na jednu udovicu kojoj je ritual postao vrsta posla, sreo je mnoge žene koje su ritualom prevarile muževe, kao i mnoge srećne muškarce koji planinu posmatraju kao mesto zadovoljstva gde je njihova privatnost obezbeđena.


Izvor: Žena Blic
Foto: printscreen

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.