Kuća koja ima kamen kao oslonac

Izvor: Svet, 25.Okt.2014, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuća koja ima kamen kao oslonac

Ovaj neobični koncept nazvan Šumsko utočište konstruisan je kao dijagonalni potez sa jednim delom koji se naslanja na ogromni kamen.
Koncept su stvorili češki arhitekti iz studija Uhlik Architekti. Ideja je razvijena za klijenta koji je želeo da ima tiho utočište od užurbane gradske vreve i haosa koji sa sobom nosi život u Pragu, prestonici Češke.
Kako bi konstruisali ovaj letnjikovac, arhitekti su koristili drveće i debla koja su našli oborena na licu mesta. Oni su takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << uposlili lokalne majstore prilikom gradnje. U enterijeru dominira „stepenište“.
Svaki stepenik se koristi kao prostor za odlaganje i kao odmorište a određene klupe se mogu prevrnuti i poslužiti kao dupli krevet.
Sve u svemu, ovaj multifunkcionalni dom zaista pruža idealno utočište i odmor od gradskog života.
Još fotografija pogledajte OVDE.
Izvor: Bravacasa.rs

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.