Kokosovo ulje: Najbolji način da ga upotrebite za lepotu!

Izvor: Svet plus, 09.Feb.2016, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kokosovo ulje: Najbolji način da ga upotrebite za lepotu!

Kokosovo ulje je neverovatan prirodni saveznik lepote i sve je više naučnih istraživanja koji pokazuju njegova odlična dejstva.

Prednosti kokosovog ulja dolaze od masnih kiselina i njihovih antimikrobnih, antioksidativnih, antibakterijskih i umirujućih svojstava. Pronašli smo 12 neverovatnih načina da ovaj prirodni preparat najbolje iskoristite u službi lepote.

Sredstvo za skidanje šminke

Jedan od najboljih sredstava za skidanje šminke za lice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << krije upravo u vašoj kuhinji! Stavite malo kokosovog ulja na kožu i pustite da deluje par minuta, a zatim operite toplom vodom lice. Kokosovo ulje je toliko delotvorno da može ukloniti i najupornije čestice vodootporne maskare.

Leči zanoktice

Tokom zimskog hladnog vremena najviše stradaju ruke, pa je zimi borba sa zanokticima neminovna. Stavite malo kokosovog ulja na ruke kako bi omekšali kožu i rešili se bolnih zanoktica.

Sjaj za usne

Potrošili ste omiljeni sjaj za usne? Kombinujte ostatke sjaja sa malo kokosovim uljem i dobićete sasvim nov i intezivan sjaj.

Prirodni dezodorans

Laurinska kiselina u kokosovom ulju ubija bakterije koje prouzrokuju neprijatan miris. Posle tuširanja namažite telo kokosovim uljem i uživajte u mekoj koži i savršenom mirisu.

Vizualno produžava trepavice

Iako brojne studije tvrde da ne postoji način da se prirodno produže trepavice, kokosovo ulje može pomoći da one izgledaju duže i punije.

Najbolje sredstvo za pre i posle depilacije

Pripremite kožu tako što ćete staviti malo kokosovog ulja na regije koje hoćete da depilirate. Ne zaboravite da ponovite postupak i kad završite depilaciju.

Zamena lubrikantu

Osim što će kokosovo ulje biti vaš novi saveznik za lepotu, možete ga primeniti i u spavaćoj sobi. Naime, ovo čarobno ulje može da se koristi i kao lubrikant. S obzirom na to da ne sadrži nikakve komponente koji izazivaju alergijsku reakciju i da je prirodan ovlaživač odlična je zamena fabričkim lubrikantima. Možemo da dodamo i zdravija, jer neke kiseline u ovom ulju ubijaju bakterije i štite od raznih gljivičnih infekcija.

Prirodno sredstvo protiv peruti

Kokosovo ulje je prirodni antigljivični preparat i najbolji je saveznik u borbi protiv peruti. Nežno utrljajte malo ulja u kožu glave, a potom pažljivo isperite.

Oporavlja suvu kosu

Osim što će izlečiti vašu kožu glave od perutanja, kokosovo ulje će obogatiti i oporaviti suve vlasi. Frizeri preporučuju da kokosovo ulje uključite kao tretman nakon svakog pranja kose. Za taknu i zdravu kosu dovoljne su samo nekoliko kapi, dok za oštećenu i kovrdžavu kosu slobodno uzmite veću količinu i pažljivo utrljajte. Sačekajte sat vremena, a zatim isperite uz pomoć šampona.

Oporavlja kovrdže

Ukoliko želite da smirite vaše naposlušne kovrdže, utrljajte pola kašićice kokosovog ulja u ruke , a potpom oblikujte po želji.

Prirodna pasta za zube

Pomešajte kokosovo ulje sa sodom bikarbonom i dobićete odličnu prirodnu pastu za zube. U čitavu smesu možete dodati i malo seckanih listića nane.

Gljivične infekcije

Iako kokosovo ulje ne može zameniti antibiotike, možete ga slobodno koristiti uz prepisanu terapiju protiv raznih gljivičnih infekcija.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.