Izvor: Scandal.rs, 24.Maj.2016, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keleraba: Saveznik zdravog i vitkog tela

Plod mlade kelerabe ima ukus između kupusa i brokolija, a hrskava je poput rotkvice. Iako ima bogatu aromu, mnogi je izbegavaju, ne toliko zbog ukusa, koliko zbog neprivlačnog izgleda. Međutim, ovo povrće bogato je vlaknima, karotenoidima (vrsta antioksidanta), te vitaminima A, B, C i K, zbog čega bi trebalo da postane čest gost na vašoj trpezi.

Pročitajte i… Saveznici vitke linije: 10 najboljih prolećnih namirnica

Keleraba se može jesti sirova dok je mlada, >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << pa ju je moguće pripremiti kao sastojak salate. Kasnije, ona se kuva i dinsta, a odlično se slaže s mlečnim, kremastim prelivima. Jedan od najjednostavnijih načina pripreme je da kelerabu ogulite, skuvate te pasirate. Možda neće biti mekana kao pire krompir, ali zato ima svoj poseban ukus.

Ostatak teksta pročitajte ovde: Keleraba: Saveznik zdravog i vitkog tela

Nastavak na Scandal.rs...






Povezane vesti

KELERABA: Saveznik zdravog i vitkog tela

Izvor: NaDlanu.com, 24.Maj.2016

Keleraba možda ne spada u najpopularnije povrće, ali ona je veoma ukusna i zdrava i odličan je borac protiv raznih bolesti, ali i saveznik vitke figure...Plod mlade kelerabe ima ukus između kupusa i brokolija, a hrskava je poput rotkvice. Iako ima bogatu aromu, mnogi je izbegavaju, ne toliko zbog...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.