Kažite “zbogom” pirateriji: Podignute krivične prijave protiv 22 sajta!

Izvor: Scandal.rs, 17.Sep.2014, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kažite “zbogom” pirateriji: Podignute krivične prijave protiv 22 sajta!

Srpski muzički izdavači, autori i diskografi, u saradnji s državnim organima krenuli su u žestoku borbu protiv piraterije na ovim prostorima. Kako saopštava Unija diskografa Srbije (UDS) proteklih dana podignute su 22 krivične prijave protiv osoba koje su na internetu neovlašćeno prodavali i distribuirali domaći muzički materijal.

“Kao što je najavljeno pre nekoliko meseci iz Unije diskografa Srbije krenula je velika akcija nakon koje će mnogi koji na svojim internet sajtovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << objavljuju muzička izdanja bez dozvole završiti na sudu i u zatvoru. Uz pomoć policije i tužilaštva Republike Srbije uspeli smo da ugasimo brojne internet sajtove, portale i divlje onlajn prodavnice koje su nudile neovlašćeno domaću muziku, a protiv 22 su podignute krivične prijave za pirateriju. Vlasnici ovih sajtova se terete za izvršenje krivičnog dela iz člana 199. Krivičnog zakonika Republike Srbije, a ovo je samo početak, jer Srbija kao jedan od uslova za pristupanje Evropskoj uniji mora da pobedi pirateriju u svojim redovima”, navodi se u saopštenju Unije diskografa Srbije, koja je dostavila i spisak sajtova protiv kojih je podignuta krivična prijava.

U pitanju su:

www.exyudownload.com

www.mp3arhiva.in

www.nostalgija.com

www.sanjalica.com

www.besplatnamuzika.org

www.mp3srbija.com

www.pjesme.org

www.adriatv.net

www.mp3narodnamuzika.com

www.slusajme.com

www.yugomania.com

www.yugostar.org

www.pjesme.org

www.searchfreemp3.com

www.youtump3.com

www.wapbom.com

www.mp3rhino.com

www.free-mp3.mobi

www.vebsi.com

www.mojvideo.com

www.rutube.ru

www.vbox7.com

Autor: Life Content

Foto: Freedigitalphotos.net

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.