Italijani tvrde: Ovako je izgledao Isus kad je bio mali?

Izvor: Svet, 05.Maj.2015, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijani tvrde: Ovako je izgledao Isus kad je bio mali?

Detektivi iz Italije tvrde da su otkrili kako je Isus Hrist izgledao kao dete – zahvaljujući kompjuterskoj forenzici najpoznatije svetske relikvije.
Uz pomoć Torinskog platna, u koje je navodno posmrtno zamotan Isus, policijski detektivi rekonstruirali su sliku sa materijala. I onda su obrnuli proces starenja kako bi stvorili sliku mladog Isusa, smanjujući vilicu, podižući bradu, izravnavajući nos.
Reč je o tehnici koju uspešno koristi italijanska policija kada pokušava >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << da otkrije kako sada izgledaju zločinci koji su u begu više od nekoliko godina. Na taj način dobijena je slika mafijaškog bosa Bernarda Provencana, iz fotografije snimljene 1959. godine. On je uhapšen 2006. godine.
Prikaz Isusa kao dečaka i metode koje su korišćene da bi se do tog prikaza došlo, biće obrađene i u dokumentarnom programu italijanske televizije, a sve je priređeno kako bi se popratilo trenutno izlaganje Torinskog platna u katedrali sv. Ivana Krstitelja u Torinu.
Poslednji put platno, za koje se veruje da je u njega bilo umotano Hristovo telo, bilo je izloženo 2010. godine, kada ga je videlo 2,5 miliona ljudi.
Za razliku od vernika, skeptici tvrde da je tkanina srednjovekovni falsifikat iz 14. veka.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

ISUS KAO DEČAK Italijanski detektivi došli do "otkrića milenijuma"

Izvor: Blic, 06.Maj.2015, 09:21

Italijanski detektivi tvrde da su otkrili kako je Isus izgledao kada je bio dečak. Naime, oni su pomoću kompjuterske forenzike obradili najpoznatiju relikviju na svetu i na njoj bazirali svoju projekciju Isusa kada je bio dete...Uz pomoć Torinskog platna, u koje je, prema verovanju, posmrtno zamotan...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.