Intervju: Sve o čemu je Jeca ćutala 12 godina!

Izvor: Poznati.info, 18.Dec.2014, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intervju: Sve o čemu je Jeca ćutala 12 godina!

Jelena Jeca Krsmanović započela je svoju muzičku karijeru kada je imala svega 13. godina. Album sa kojim je privukla pažnju na sebe izdala je 2002. za Grand i odmah je skrenula pažnju na sebe. I taman kada je trebala da gradi uspešnu karijeru, ona se povukla.

Prošlo je 12.godina od kada si izdala poslednji album. Zbog čega si napravila tako dugu pauzu?

– Glavni razlog je smrt moga oca, što je mene totalno dotuklo i ubilo me. Posle toga nisam imala >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << snage da nastavim. On je vodio moju karijeru i bio je moja snaga. Niko nije smeo prstom da me pipne… Kada je on otišao, sve se ugasilo. Sada, kako sam se vratila na scenu, osećam da je i moj tata srećan, gde god da je.

Da li ti je neko sa muzičke scene pružio podršku u teškim momentima?

– Jedina osoba koja je uvek bila tu za mene je Nada Topčagić. Ja nju zovem svojom muzičkom majkom. Imala sam i Cecinu podršku, koja je rekla da je tu za mene šta god da mi zatreba i da će mi pomoći.

Bila si najmlađi Grandov pevač. Da li misliš da si podstakla da se pokremu ova takmičenja poput Zvezda Granda i mlađima se pruži šansa?

– Verovatno, ništa nije isključeno. Bila sam jedina sa toliko godina u Grandu. Sećam se da sam pravo sa snimanja emisija oblačila svoje svakodnevne krpice, i odlazila da se igram sa vršnjacima u ulici. Na inicijativu mog supruga, kompozitora i aranžera Zorana Marijanovića, koji protekle dve godine stalno ponavlja da se vratim. Ona je došao Ćira sa pesmom “Sele“ da mu otpevam demo snimak. Kada je pesmu pustio Saši Popoviću, on nije želeo da to otpeva bilo ko, osim mene. Nazvao me je i rekao da imam snimanje za dva dana. Međutim, Popović mi je rekao da izgledam bezvoljno, kao da je za mene sve to mučenje. Poslao me je na mršavljenje. Poslušala sam ga i uspela sam u tome.

Iako mnogi daju veliki novac Grandu za izdavanje pesama, ti si dočekana bez bilo kakve novčane nadoknade?

– Nisu tražili nikakav novac, ja sam ipak njihovo dete. Popović je preslušao pesme, oduševio se i zakazao mi snimanje. Bila sam u čudu, jer je posle toliko godina odreagovao tako. Opet, iz našeg studija je ponikla i Sandra Afrika, moj suprug je bio taj koji je verovao u nju i napravio pesmu Afrika koja je i lansirala. On ju je i nagovorio da snimi pesmu.

Pevačice poput Tanja Savić, Indy, Danijela Vranić, Rada Manojlović napravile su posao sa pesmama koje su bile tvoje. Misliš da treba da ti budu zahvalne na takvim hitovima?

– Slobodno mogu da budu zahvalne! Da je meni neko da takve pesme, koje su lične karte, ja bih bila zahvalna. Ali to su mozgovi koji ne znaju da kažu hvala.

Ko ti je sada od kolega pružio podršku?

– Biljana Sečivanović, koja je oduševljena. Moja Nada Topčagić, koja mi pruža veliku podršku. Inače, primetila sam da ima raznih pogleda i odmeravanja na snimanjima. Ali ja nisam takva. Uvek sam se povlačila iza kolega. Nikada se nisam laktala. Mislim da je to kućno vaspitanje.

Mnogi su te prozivali da si tetkasta. Da li sebe vidiš u provokativnom izdanju poput koleginca?

– Sve pevačice su iste. Sve su na isti kalup. Dubok dekolte, sve imaju silikone. Ne znam da li postoji neka prirodna? Njima je očigledno to neophodno za posao. Meni nije. Možda sa pedeset godina nešto i uradim.

Da li bi ugradila silikone da znaš da će ti doneti popularnost?

– Nikada! Imala sam peh sa kilažom, ali hvala Bogu to sam prevazišla. Nastavljam da radim na tome.

Da li si imala uzore na estradi?

– Kao mala, obožavala sam Draganu Mirković i samo njene pesme sam pevala. U međuvremenu se pojavila Cecina kaseta “To Miki“ i od tada sam se okrenula Ceci. Mnogi su poredili moju boju glasa sa njenom.

Autor:Goran, Foto:Facebook

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.