Intervenisala policija: Gogi Sekulić pretili UBISTVOM, ona PRVI PUT govori o paklu u kom se našla!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Mar.2017, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intervenisala policija: Gogi Sekulić pretili UBISTVOM, ona PRVI PUT govori o paklu u kom se našla!

Strah je nije paralisao.

Popularna pevačica Goga Sekulić iskreno je govorila za naš portal o sve većem problemu vršnjačkog i digitalnog nasilja. Osim što je apelovala na roditelje da više obrate pažnju na svoju decu i kako ona koriste internet, Goga je sa nama podelila i neka lična iskustva na ovu temu.

- Nisam. Roditelji su me od malih nogu vaspitavali da ne dam na sebe. Nasilnici su kukavice i traže slabije od sebe nad kojima bi mogli da ispolje svoje bolesti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i nezadovoljstvo. Kada vide da neko ne da na sebe ili bi mogao da ih nadjača, oni se povlače.

ZLO TREBA ISKORENITI: Iva Štrljić dala svoj glas u borbi protiv NASILJA NAD DECOM

A post shared by Goga Sekulic (@sekulicgoga) on Mar 17, 2017 at 6:34am PDT

- Postojalo je, naravno. Ali to su bila druga vremena, drugo vaspitanje, nasilje je više bilo psihičke nego fizičke prirode, uglavnom su bila zadirkivanja na račun kilaže, izgleda. Danas se sve to promenilo, ljudi ne posvećuju dovoljno pažnje svojoj deci i ona su besna i nesrećna, zbog toga je i nasilje zastupljenije u daleko većoj meri, naročito u adolescentskom dobu.

- Savetujem im da drže do sebe i da ne daju na sebe, da se suprotstave nasilnicima ali da obavezno o svemu tome obaveste svoje roditelje kako bi oni razgovarali sa roditeljima nasilnika ili slučaj prijavili nadležnim organima.

MOJA ĆERKA JE BILA ŽRTVA NASILNIKA: Anabela iskreno o proživljenoj drami (FOTO)

- Koja javna ličnost nije žrtva digitalnog nasilja? U današnje vreme je još zastupljenije jer nasilnicima pruža anonimnost, a to im onda pruža još veću "sigurnost" da ispolje svoju bolest. Većina njih verovatno nije obaveštena da postoji odeljenje za visokotehnološki kriminal, koje u roku od dva minuta može da sazna ko vam pravi lažne profile, ko vas uznemirava porukama. . .Obično slučaj prijavim policiji i rešim to uz njihovu pomoć.

A post shared by Goga Sekulic (@sekulicgoga) on Mar 2, 2017 at 7:46am PST

- Roditelje savetujem da budu prijatelji sa svojom decom a deci da ništa ne kriju od svojih roditelja. Veliki je broj slučajeva gde se deca plaše da kažu svojim roditeljima ako ih neko maltretira, a to je samo pokazatelj da onda roditelji negde greše u vaspitanju isto kao i roditelji tog nasilnika. Pre svega što su deca, a onda i što su žrtve, moraju sve reći svojim roditeljima koji će kasnije sve to prijaviti nadležnima.

- Prisutno je u velikoj meri.  Nažalost, sve je više takvih ljudi. Danas je nasilje prisutnije na društvenim mrežama nego u stvarnom životu i bilo gde drugde. Nisam doživela da mi bilo ko priđe i kaže mi u lice ono što mogu da pročitam u svom inboxu na društvenim mrežam ail i da vidim u komentarima. Upravo taj osećaj sigurnosti, jer misle da su anonimni, im dozvoljava da napišu stvari koje uživo nikada ne bi smeli da kažu.

BOLELO JE: Voditeljka "Slagalice" iskreno o MALTRETIRANJU koje je proživljavala

- Ne postoji uvredljiv komentar koji bih mogla da dobijem. Odnosno, postoji ali samo ako dolazi od nekoga ko mi je prijatelj, ili ga bar ja smatram prijateljem. Ljude koje ne poznajem ne mogu ni da me uvrede. Ja sam sebi najveći kritičar, i vidim kada se ugojim, kada smršam i kada šta ne valja. Realna sam prema sebi i upravo zbog toga ne postoji njihov komentar koji bi mene mogao da uvredi. Ali bilo je par situacija kada vam je najmanje prijatno a to je kada dobijate poruke u kojima vam prete ubistvom. Sam momenat da neko koga nikada niste ni videli vam želi toliko zlo, nije prijatan. Srećom, naša policija brzo otkrije o kome se radi i dalje procesuira bolesnike.

A post shared by Goga Sekulic (@sekulicgoga) on May 10, 2016 at 10:24am PDT

- Deci bih savetovala da uopšte i ne koriste društvene mreže već da se druže sa svojim vršnjacima. Ima toliko lepih društvenih igara uz koje smo se svi super zabavljali kao deca i to nikada ne bih zamenila nijednom društvenom mrežom. Čak i u ovim godinama u kojma sam, nisam konzument društvenih mreža iz ljubavi prema njima već zbog posla koji radim. Koristim ih isključivo zbog velikog broja fanova koje zanima kako izgledam, gde nastupam, šta radim. Da sam anonimna devojka sigurno ne bih ništa od toga koristila.

Imam, naravno i uvek savetujem roditeljima da im ili ugase profile na društvenim mrežma ili ako je to nemoguće, onda da redovno prate njihove poruke, objave i ljude koji su imna tim društvenim mrežama "prijatelji".

U okviru našeg projekta LOG OUT nasilje, koji se realizuje u saradnji sa Gradom Beogradom, a usmeren je na prevenciju i suzbijanje posledica digitalnog nasilja, u narednim mesecima imaćete priliku da se informišete o tome kako da ostanete bezbedni na internetu, na šta treba da obratite pažnju, kako da uočite zlostavljanje u digitalnom svetu i da steknete mnoštvo drugih korisnih znanja koja će pomoći da u Srbiji rastu bezbedna deca.

Podržite nas, jer zaštita dece zavisi od svih nas!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.