Ima se i para i kolačića: Kraljica priredila čajanku za 8.000 ljudi

Izvor: Svet, 29.Maj.2015, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ima se i para i kolačića: Kraljica priredila čajanku za 8.000 ljudi

Britanska kraljica Elizabeta priredila je tradicionalnu čajanku u dvorištu Bakingemske palate u pratnji supruga princa Filipa, na kojem je bilo 8.000 zvanica, javio je AP.
Prilikom njihovog dolaska na čajanku vojni orkestar je zasvirao “God Save the Queen” (Bože spasi kraljicu).
Kraljica (89) je provela skoro jedan sat u razgovoru sa nekim od gostiju da bi konačno došla do kraljevskog šatora, sela i poslužila se šoljicom čaja.
Kraljičin baštenski >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << parti je tradicija koja je započeta pre više od 145 godina s kraljicom Viktorijom i nastavljena do današnjih dana, uz što manje promena uprkos činjenici da je London postao moderna metropola.
Na svakoj čajanki tradicionalno mora da se naspe 27.000 šoljica čaja i posluži 20.000 malih sendviča, kao i 20.000 kolačića, od kojih neki na sebi imaju kraljičin pečat.
Goste na čajanki imenuju državni činovnici, humanitarne organizacije, diplomate, vojska i ostali, često u znak priznanja za njihov životni rad

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.