Izvor: Scandal.rs, 11.Dec.2016, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gde nestaje svo salo kada smršate? Ne, ne pretvara se u mišiće…doslovno, odlazi u vetar

Točan odgovor je da se većina potrošene masti – izdahne. Telo sprema višak ugljenih hidrata i proteina u obliku triglicerida, koji se sastoje od ugljenika, vodonika i kiseonika. Trigliceridi se potom spremaju u kapljicama u masnim stanicama.

Jednom kada nastanu masne stanice, one ne nestaju, nego se smanjuju kada se trigliceridi iz njih troše. Kada telu nedostaje energije, kada je dnevni unos kalorija manji od onog koje je telu potrebno za dnevne aktivnosti, trigliceridi se metabolizuju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << i uz pomoć kiseonika u atmosferi pretvaraju u ugljenik – dioksid i vodu.

Ostatak teksta pročitajte ovde: Gde nestaje svo salo kada smršate? Ne, ne pretvara se u mišiće…doslovno, odlazi u vetar

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.