Galeb vozačima održao lekciju o držanju odstojanja u saobraćaju (video)

Izvor: Scandal.rs, 03.Jul.2015, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galeb vozačima održao lekciju o držanju odstojanja u saobraćaju (video)

Oni koji i dalje veruju da je preporuka o držanu odstojanja između vozila samo najobičnija fraza, možda će promeniti mišljenje nakon što pogledaju ovaj video.

U zvaničnim saopštenjma o stanju na putevima često slušamo poruke kao što su “prilagodite brzinu uslovima na putu” ili “držite potrebno odstojanje”. Mnogi vozači nisu svesni važnosti ovih saveta, sve dok se ne nađu u situaciji da moraju naglo da koče na putu kako bi izbegli sudar. A tada već može da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << kasno.

Osam vozača iz Turske naučilo je lekciju o držanju odstojanja na teži način, nakon što su se lančano sudarili na jednoj saobraćajnici u Istanbulu.

Jedni će reći da je za sve kriv galeb koji se šetao po kolovozu, drugi će kriviti prvog vozača koji je naglo zakočio da ne bi udario u pticu, ali činjenica je da ostali automobili koji su učestvovali u sudaru nisu bili dovoljno udaljeni jedni od drugih, da bi njihovi vozači mogli na vreme da reaguju pri brzini kojom su se kretali.



Držanje odstojanja važno je iz dva razloga. Ako ste dovoljno udaljeni od automobila koji se kreće ispred vašeg vozila, to vam omogućava da se bezbedno zaustavite u slučaju njegovog iznenadnog kočenja. Sa druge strane, imaćete dovoljno vremena i prostora da produžite manevar kočenja kako biste izbegli da vas udari auto koji se nalazi iza vašeg, čiji vozač nije držao odstojanje.

Bezbedno rastojanje zavisi od brzine kretanja, a stručnjaci navode da ono u metrima iznosi polovinu brzine kojom se krećete – na primer, ako vozite 100 km/h, minimalno bezbedno rastojanje je 50 m.

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.