Folksvagen – Jedinstvena konstrukcija baterija bi mogla smanjiti troškove i do 66%

Izvor: Svet, 28.Apr.2015, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Folksvagen – Jedinstvena konstrukcija baterija bi mogla smanjiti troškove i do 66%

Iz Folksvagen grupe stiže vest kako bi jedinstvena konstrukcija baterija koje bi se koristile u svim modelima grupacije mogla smanjiti troškove vezane uz njih i do 66%. Naime, šef VW-ovog razvoja Heinz-Jakob Neusser je potvrdio kako je ovaj nemački proizvođač već započeo proces razvoja pomenutih baterija.
Ukoliko bi plan uspeo povećala bi se efikasnost folksvagenovih pogona i smanjili bi se budući troškovi, no za sada nije poznato kada bi moglo doći do prelaska na jedinstveni tip >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << baterije koje bi Folksvagen uzimao od različitih dobavljača.
Primera radi, Folksvagen za modele e-Golf, Golf GTE te Audi za A3 e-tron koristi Panasonikove baterije, dok Passat GTE koristi Samsungove litijum jonske, a iste će se ugrađivati u nove audijeve električne modele.
Na kraju dodajmo kako budućnost litijum jonskih baterija izgleda jako dobro. Naime, iz samog Folksvagena potvrđuju kako će nova tehnologija omogućiti značajno povećanje kapaciteta istih i to za do 5 puta u usporedbi sa današnjim.
To će omogućiti povećanje autonomije električnih modela, ali i smanjenje baterija će se pozitivno odraziti na masu automobila.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Folksvagen – Jedinstvena konstrukcija baterija bi mogla smanjiti troškove i do 66%

Izvor: Scandal.rs, 28.Apr.2015

Ukoliko bi plan uspeo povećala bi se efikasnost folksvagenovih pogona i smanjili bi se budući troškovi, no za sada nije poznato kada bi moglo doći do prelaska na jedinstveni tip baterije koje bi Folksvagen uzimao od različitih dobavljača...Primera radi, Folksvagen za modele e-Golf, Golf GTE te...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.