Filmovi sa festivala u Kanu koje bi trebalo obavezno odgledati

Izvor: Scandal.rs, 28.Maj.2015, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmovi sa festivala u Kanu koje bi trebalo obavezno odgledati

Dheepan

Ovogodišnji dobitnik Zlatne palme. Film prati priču o nekadašnjem učesniku u građanskom ratu u Šri Lanci, koji pokušava da vodi normalan život u Francuskoj sa lažnom porodicom. Režiju potpisuje Žak Odijar, a glavne uloge tumače Žesutasan Antonitasan, Kaliesvari Srinivasan i Klodi Vinasitambi.



Youth
>> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << />
Drugi film Paola Sorentina u kojem glavne uloge ne tumače italijanski glumci. Glavnu ulogu igra Majkl Kejn, penzionisanog dirigenta koji prima poziv od kraljice Elizabete II i princa Filipa da se još jednom vrati nekadašnjem poslu. Uz Kejna, glavne uloge igraju Harvi Kajtel, Pol Dano i Rejčel Vajs.



Carol

Romantična drama Toda Hajnsa snimana je po knjizi “The Price of SaltPatriše Hajsmit i govori priču o mladoj devojci koja živi u Njujorku i koja se zaljubljuje u svog šefa na poslu. Glavne uloge tumače Kejt Blanšet i Runi Mara, koja je osvojila nagradu nagradu za najbolju glumicu na festivalu.

Irrational Man

Novi film Vudi Alena u kojem glavnu ulogu igra Hoakin Finiks. Finiks igra lik profesora filozofije Ejba, koji dolazi na letnji kampus, tokom kojega se upušta u romantičnu vezu sa mladom studentkinjom, koju glumi Ema Stoun.

Amy

Biografski dokoumentarac o životu tragično preminule engleske pevačice Ejmi Vajnhaus. U filmu su prikazani Ejmini neobjavljeni video snimci i snimljene pjesme. Film je režirao Asif Kapadija, koji je 2010. godine napravio dokumentarac o Ajrtonu Seni, nekadašnjem vozaču Formule 1 koji je takođe tragično izgubio život.

Son of Saul

Dobitnik Grand Prix nagrade na festivalu. Film prati priču o zatvoreniku u Aušvicu koji je zadužen za odvođenje drugih jevrejskih zatvorenika u gasne komore, kao i za kasnije odlaganje njihovih tela. Glavne uloge tumače Geza Rohrig, Levant Molnar i Urs Ren.

The Lobster

Film dobitnik Prix du Jury nagrade grčkog reditelja Jorgosa Lantimosa je komedija u kojoj su samci prinuđeni da pronađu partnera u roku od 45 dana, jer u suprotnom bivaju pretvoreni u divlje životinje. Glavne uloge igraju Kolin Farel, Rejčel Vajs, Džon Rajli i Lea Sedu.

Love

Novi film kontroverznog argentinskog režisera Gaspara Noea privukao je veliku pažnju svetske publike, prije svega zbog eksplicitnih scena seksa. Iako žanrovski drama, mnogi su već počeli da porede film sa ostvarenjem Larsa von TriraNymphomaniac“. Glavne uloge igraju Karl Glusman, Aomi Mujok i Klara Kristn.



The Sea of Trees

Novi film američkog reditelja, scenariste i pisca Gas Van Sana govori priču o Arturu Brenanu, Amerikancu koji putuje u Japan sa ciljem da izvrši samoubistvo u podnožju planine Fudži. Tamo upoznaje lokalnog stanovnika, koji je takođe odlučio da se ubije. Njih dvojica započinju avanturu koja ih može odvesti ili do samorefleksije i оpstаnka ili do ubistva. Glavne uloge igraju Metju Mekonahej, Ken Vatanabe, Naomi Vots, Keti Aselton i Džordan Gavaris.

Il racconto dei racconti

Film fantastike italijanskog režisera Matea Garonea retko je ostvarenje ovog žanra koja je premijeru imalo na Filmskom festivalu u Kanu. U glavnim ulogama pojavljuju se Selma Hajek, Vinsent Kasel, Džon Rajli i Tobi Džons, a radnja predstavlja svojevrsnu kombinaciju tri popularne bajke: Zlatokosa, Uspavana ljepotica i Pepeljuga.

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.