Izvor: Scandal.rs, 25.Maj.2015, 11:02 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Filet lososa s terijaki sosom
Potrebno je (za jednu osobu):
220 g fileta lososa, 70 g pirinča, 0,03 l terijaki sosa, kriška limuna, rukola i čeri paradajz za dekoraciju, so i biber.
Priprema:
1. Najpre skuvajte pirinač u slanoj, kipućoj vodi, a potom ga dobro procedite i formirajte u željeni oblik na tanjiru (pirinčem možete napuniti šoljice za kafu koje ćete prevrnuti na tanjir i tako dobiti manje oble porcije).
2. Nakon toga izgrilujte losos na gril tiganju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << vodeći računa o tome da mu središnji deo ostane sirov.
3. Pred sam kraj grilovanja začinite losos, pa ga premažite terijaki sosom.
4. Servirajte filet s pirinčem, a tanjir aranžirajte rukolom, čeri paradajzom, limunom i preostalim terijaki sosom.
Ovaj ali i recepte za druge kulinarske đakonije možete pogledati OVDE.