Filet lososa s terijaki sosom

Izvor: Scandal.rs, 25.Maj.2015, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filet lososa s terijaki sosom

Potrebno je (za jednu osobu):

220 g fileta lososa, 70 g pirinča, 0,03 l terijaki sosa, kriška limuna, rukola i čeri paradajz za dekoraciju, so i biber.

Priprema:

1. Najpre skuvajte pirinač u slanoj, kipućoj vodi, a potom ga dobro procedite i formirajte u željeni oblik na tanjiru (pirinčem možete napuniti šoljice za kafu koje ćete prevrnuti na tanjir i tako dobiti manje oble porcije).

2. Nakon toga izgrilujte losos na gril tiganju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << vodeći računa o tome da mu središnji deo ostane sirov.

3. Pred sam kraj grilovanja začinite losos, pa ga premažite terijaki sosom.

4. Servirajte filet s pirinčem, a tanjir aranžirajte rukolom, čeri paradajzom, limunom i preostalim terijaki sosom.

Ovaj ali i recepte za druge kulinarske đakonije možete pogledati OVDE.

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.