Dastin Hofman: Žao mi je što sam glumac, a ne džez pijanista!

Izvor: Prva.rs, 06.Jul.2015, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dastin Hofman: Žao mi je što sam glumac, a ne džez pijanista!

Glumac kojeg nazivaju holivudskim titanom, Dastin Hofma, rekao je da je stanje u filmskoj industriji danas najgore.
On je u svom intervjuu za Independent rekao da je televizija preuzela kontrolu nad filmom, kao i da finansijska taktiziranja sakate filmsku industriju.
"Televizija je dana najbolja nego što je ikada bila, ali isto tako mislim i da je danas film najgori nego što je ikada bio u ovih 50 godina koliko sam u filmskoj industriji. Sada je najgori!".
Zbog razvoja >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << digitalne tehnologije moguće je da se film uradi za tri nedelje. Čak i kraće.
"Teško je poverovati da ovih dana možeš da odradiš dobar posao za male pare. Uradili smo film "The Graduate" (Diplomac) i on i dalje živi. On ima odličan scenario na kojem se tri godine radilo, odličnog reditelja, odlične glumce i ekipu. Ali to je bio mali film. Četiri zida i glumci. To je sve. Ali i pored svega toga on je sniman 100 dana!".
Do svoje prve legendarne uloge u ovom filmu došao je, kako kaže, slučajno, piše "The Guardian".
"To je bila prava slučajnost. Dobio sam glavnu ulopgu u "Diplomcu" i kao da me je sunce obasjalo i postao sam instant zvezda. Većina glumaca počinje takozvanim sporednim ulogama, koje čak nisu ni sporedne uloge već mnogo manje od toga i ukoliko imaš sreće ti napreduješ u tim svojim sporednim ulogama dok ne postaneš glavna uloga. A onda si već došao u određene godine. Žene imaju tu sreću da ranije mogu da dođu do glavih uloga. A kada dođeš u te godine, onda više nisi glavna uloga, već sporedna, ali u većini slučajeva si ujedno i mentor glavnom glumcu. I tako se zatvara krug".
Hofman trenutno glumi u drami "The Choir" i kaže da se bori da nađe novi film koji bi režirao nakon filma "Quartet" iz 2012. godine.
"Pregledam sve što mi dođe u ruke i ne dobijam ništa posebno da bi razmatrao da ga režiram. Više ništa nema veze s tim da li je dobro ili loše već da li tvoj film pravi pare ili ne", kaže Dastin.
Muzika iz filma "Quartet", otkriva Dastinovu istinsku strast. On kaže da mu je žao što nije profesionlni pijanista, a ne glumac.
"Volim to više nego išta. Ali ne sviram dovoljno dobro da bih zarađivao pare i živeo od toga. Kada bi me Bog sada potapšao po ramenu i rekao "nema više glume, nema više režiranja, ali može da budeš prosečan džez pijanista... Nemam dobro uho za muziku, a i dalje bi voleo njome da se bavim. Voleo bih to da radim".

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Dastin Hofman: Žao mi je što sam glumac, a ne muzičar

Izvor: B92, 06.Jul.2015

Američki glumac i dvostruki oskarovac Dastin Hofman kaže da mu je zbog užasne situacije koja danas vlada na filmu žao što umesto da bude glumac, nije postao džez pijanista...Holivudska legenda smatra da stanje u kinematografiji nije nikada bilo gore...U intervjuu koji je dao listu Indipendent,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.