Da li lepe žene zaista prolaze bolje u životu?

Izvor: Svet, 30.Jun.2015, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li lepe žene zaista prolaze bolje u životu?

Bilo da je u pitanju spavaća soba ili radno mesto, najnovija istraživanja pokazala su da lepe žene imaju mnogo veće šanse da nasamare pripadnike jačeg pola.
Prema rezultatima istraživanja, to se dešava zato što ženska lepota kod muškaraca remeti racionalan tok razmišljanja i osećaj za ravnopravnost.
U studiji je učestvovao 21 student sa Džeđang Univerziteta u Kini. Ispitanici su dobili zadatak da posmatraju 300 fotografija kineskih žena, a nakon toga ocene njihovu lepotu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << Oni su skoro polovinu žena ocenili privlačnim, dok su ostale pripadnice lepšeg pola ocenili kao neprivlačne.

Muškarci su zatim upareni sa onim ženama koje su ocenili privlačnim kako bi sa njima odigrali igru koja uključuje kockanje. Nakon toga je trebalo da se dogovore kako će sa njima podeliti manju novčanu sumu.
Rezultati magnetne rezonance pokazali su da je mogućnost da prihvate lošu ponudu bila mnogo veća kada su je nudile lepe žene. Oni su takođe mnogo brže prihvatali fer ponude od atraktivnih žena i brže reagovali na loše ponude ukoliko bi ih nudile neprivlačne žene.

Psiholog Entoni Litl, koji nije učestvovao u eksperimentu, navodi da još uvek nije u potpunosti jasno zašto se bolje ophodimo prema lepim ljudima.
Mi tako postupamo čak i kada ishod situacije ide na našu štetu ili kada znamo da nagrada, na primer u vidu sastanka sa privlačnom osobom, nije moguća“, kaže Litl.
Neka prethodna istraživanja pokazala su da imamo tendenciju da lepe ljude ocenimo inteligentnijim nego što jesu, kao i da precenimo njihovu ličnost i potencijal za uspeh , što se vrlo često pretvori u takozvano samoispunjavajuće proročanstvo.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Da li lepe žene zaista prolaze bolje u životu?

Izvor: Scandal.rs, 30.Jun.2015

Prema rezultatima istraživanja, to se dešava zato što ženska lepota kod muškaraca remeti racionalan tok razmišljanja i osećaj za ravnopravnost...U studiji je učestvovao 21 student sa Džeđang Univerziteta u Kini. Ispitanici su dobili zadatak da posmatraju 300 fotografija kineskih žena, a nakon...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.