Čuvajte se lažnog hodže: Krade nakit nudeći “očišćenje”

Izvor: Svet, 28.Avg.2014, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čuvajte se lažnog hodže: Krade nakit nudeći “očišćenje”

 
Beogradska policija uhapsila je M. Đ. (27) zbog sumnje da je na teritoriji Srbije prevario više građana, oštetivši ih za nekoliko hiljada evra, saopštio je danas MUP.
Kako se navodi u saopštenju, osumnjičeni se oštećenima lažno predstavljao kao muslimanski hodža i dovodio ih u zabludu da ima isceliteljske moći, te da im može pomoći da oni ili članovi njihovih porodica reše svoje zdravstevne ili emotivne probleme.
Od oštećenih je zahtevao da mu predaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << predmete od zlata – prstenje, burme, lančiće, ogrlice, minđuše, koje bi on, navodno, trebalo da opere od prokletstva.
Osumnjičeni nakit nije vraćao, već ih je prodavao, a novac koristio za lične potrebe.
Sumnja se da je broj oštećenih građana veći od broja koji je dosadašnjim radom tužilaštva i policije otkriven, te policija moli građane koji prepoznaju lice sa fotografije da se jave na broj telefona 011/279-7472 ili 011/279-8409.
Osumnjičeni je uhapšen u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu i pripadnicima PU Novi Sad.

 
 
Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.