#CSRSrbija2015 Rezultati anketa: U Srbiji su najugroženija deca bez roditelja, pse lutalice uglavnom zaobilazimo, a na medije najviše utiču političke stranke

Izvor: Scandal.rs, 23.Maj.2015, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

#CSRSrbija2015 Rezultati anketa: U Srbiji su najugroženija deca bez roditelja, pse lutalice uglavnom zaobilazimo, a na medije najviše utiču političke stranke

Konferencija “CSR Srbija 2015 Izazovi korporativne društvene odgovornosti: Kako to rade najbolji?” održana je 21. maja u hotelu Crowne Plaza, u Beogradu, u organizaciji Color Press Grupe.

Predstavnici kompanija, institucija, fondacija i pojedinci koji se bave društveno odgovornim radom, govorili su o društveno odgovornom novinarstvu, ulozi i pomoći države i njenih institucija, radu fondacija, odnosu prema životinjama, kao i o podizanju svesti o društvenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << odgovornosti.

Publika je, osim aktivnog učestvovanja u svim navedenim temama, tokom svakog panela odgovarala i na pitanja putem tableta. Ovo su rezultati anketa:

Tokom prvog panela pod nazivom “Društveno odgovorno ponašanje: Uloga države“, publici je postavljeno pitanje: “Kako se država ponela u poplavama prošle godine?“. Polovina publika, tačnije 50,8%, odgovorilo je “neorganizovano i neodgovorno, ne znamo ni tačnu sumu pomoći iz zemlje i inostranstva“, 41% publike dalo je “prelaznu ocenu, uz mnogo zamerki“, a samo 8,2% odgovorilo je “odgovorno i organizovano“.

O ulozi medija u CSR-u govorilo se na drugom panelu “Mediji: Društveno odgovorno izveštavanje vs. poslovni interesi izdavača“. Publika je odgovorila na pitanje “Ko danas ima najviše uticaja na uređivačku politiku medija u Srbiji?“. Čak 81,3% publike odgovorilo je “političke stranke“, 18,7% “kompanije koje se oglašavaju“, a niko iz publike nije odgovorio da uticaj na medije imaju “čitaoci/gledaoci“.

Tokom trećeg panela “Od Davida do Golijata: Ko je sve u Srbiji društveno odgovoran i kako to radi“, publika je učestovala u anketi sa pitanjem “Koje su prema vašem mišljenu najugroženije kategorije građana u Srbiji kojima je potrebna pomoć i države i društveno odgovornih kompanija i pojedinaca?“. Rezultati su sledeći: “deca bez roditeljskog staranja” 70,6%, “beskućnici” 37,3%, “siromašni i postradali od elementarnih nepogoda” 35,3%, “domovi za stare” 17,6%, “romska populacija” 13,7%, “nešto drugo” 9,8%, “tražioci azila” 7,8%.

O odgovornom ponašanju prema životinjama govorilo se na panelu “Ljudi i Zveri: Koliko smo društveno odgovorni prema životinjama“. Na pitanje “Kada na ulici naiđete na pse lutalice, kako se ponašate?” učesnici ankete su odgovorili: “uglavnom zastanem i pomazim ih” 48,8%, “gledam da ih zaobiđem zbog opasnosti od besnila i drugih bolesti” i “uvek gledam da im pomognem i pozovem neku od organizacija da im se pronađe smeštaj” 19,5%, “ne primećujem ih” 12,2%.

Tokom poslednjeg panela “Čemu služe i kako rade fondacije“, publika je odgovarala na pitanje “Da li treba govoriti o tome kako se i koliko pomaže?“. Rezultati su sledeći: “da, to daje primer ostalima da i oni budu društveno odgovorni” 69%, “treba pomagati i prepustiti onima kojima se pomaže da oni pričaju” 31% i niko iz publike ne smatra da je samopromocija ako se o govori o društveno odgovornim akcijama i kampanjama.

Kompletan prenos konferencije pogledajte OVDE, sve prezentacije govornika OVDE, a video zapise svih panela i prezentacija narednih dana na Youtube kanalu Color Press Grupe

Nastavak na Scandal.rs...






Povezane vesti

Razvojni u odnosu na finansijski uticaj private equity investicija

Izvor: Economy.rs, 23.Maj.2015

Panel konferencija „Razvojni u odnosu na finansijski uticaj private equity investicija“ održana je u četvtak 21. maja u organizaciji Srpske Private Equity Asocijacije (SPEA) i Small Enterprise Assistance Funds (SEAF) u hotelu Falkensteiner u Beogradu...Panel konferenciju otvorila je Lorena Macura,...

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.