CNN ga je proglasio herojem godine, proverite zašto…

Izvor: Svet, 27.Nov.2014, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CNN ga je proglasio herojem godine, proverite zašto…

Pen Farting je osnivač humanitarne neprofitne organizacije koja spaja vojnike sa psima koje su usvojili tokom ratovanja. Prijateljstvo pripadnika vojske i životinja, kao i tuga zbog nemogućnosti da ih povedu sa sobom nakon odsluženja vojnog roka, naveli su Fartinga da osnuje “Nowzad.”
Kada ste na ratištu, i život vam je svakodnevno ugrožen, psi su taj tas na vagi koji vam daje preko potreban osećaj topline i prijateljstva, i pomaže da sačuvate zdrav razum u užasima rata >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << koji se sreću na svakom koraku.
Farting, dobitnik nagrade “Heroj godine”, koju dodeljuje CNN, je doživeo to iskustvo.
- Ne znam šta da kažem. Potpuno sam bez reči. Zahvalio bih svima koji su prepoznali moj trud za vojnike iz Avganistana - rekao je dobitnik nagrade u petak.
Kada je pre osam godina bio stacioniran u vojnoj bazi u Avganistanu, nije obraćao pažnju na pse lutalice, kojih je grad bio prepun. Kada je jednom prilikom spasio nekoliko njih od napada znatno većeg čopora, nije znao da će zapravo oni spasiti njega.
Nekoliko pasa pratilo ga je do baze, i od tada su postali nerazdvojni prijatelji.
- Zvuči čudno, ali ovi psi su mi pomogli da preživim. Zato sam i osnovao organizaciju, kako bih pomogao i ostalim vojnicima da se ponovo sretnu sa svojim prijateljima - kaže Farting.
Do danas, “Nowzard” je spojio višeo od 700 vojnika sa psima koje su usvojili u Avganistanu.

Izvor: CNN
Foto: printscreen

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.