Bugarska spas za srpske pevače

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jun.2016, 05:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska spas za srpske pevače

U vreme krize i sve teže ekonomske situacije u Srbiji trpe i pevači. Sve je manje posla i para, ni u dijaspori nije kao što je nekad bilo, pa većina pevača priželjkuje da im stigne poziv za gostovanje u Bugarskoj.

Oduvek su srpski pevači dobro prolazili u ovoj zemlji, ali u poslednje vreme Bugarska je postala oaza za naše pevače.

- U Bugarskoj je u poslednje vreme mnogo bolje nego bilo gde u Evropi. Bolja je kinta! Ne zato što su Bugari bogatiji, već zato što >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su veći veseljaci. I vole da daju bakšiš, što je danas posebno značajno - kaže Aca Ilić, koji u Bugarskoj peva u restoranima i na privatnim veseljima.

- Evropa je prezasićena. Pevača je mnogo, nema više klubova i mnogih mesta na kojima smo ranije nastupali. Pored toga, došlo je i do smene generacija, pa za mnoge od nas tamo više nema hleba. Velike koncerte u Bugarskoj mogu da prave samo velike zvezde poput Šabana, Miroslava Ilića, Brene, Dragane Mirković. Za nas ostale, tu su restorani, trgovi, privatna veselja. Uglavnom, imamo kome da pevamo - dodaje Ilić.

Šaban Šaulić kaže da pozivi za gostovanja u toj zemlji pljušte kao kiša. Samo tokom prošle nedelje dobio je nekoliko ponuda.

- U Bugarskoj uvek bude neverovatno dobro. Znam da me publika obožava, kao što i ja obožavam Bugare. Prošle godine gostovao sam sa Ildom na jednom njihovom izletištu i bilo je nezaboravno. Pevao sam pred 30.000, 40.000 ljudi. Svako gostovanje u Bugarskoj je za pamćenje. Imao sam velikog prijatelja, Bugarina, koji je umro pre dve godine, od srca, sa 42 godine. Nikada ga neću prežaliti, njegovu sliku držim na zidu i svaki put kad neko spomene Bugarsku, ja pomislim na njega - priča Šaban i ističe da ga za ovu zemlju vezuju najlepša sećanja.

Temperamentnog Nišliju Bobana Zdravkovića bugarska publika doživljava kao svog, pa ne čudi što često nastupa u ovoj zemlji.

- Nedavno sam u Staroj Zagori pevao pred 5.000, 6.000 ljudi. Imam nekoliko nastupa u okviru manifestacije Sofija mezi, koja je nešto poput naše nekadašnje Pesme leta. Pored pevača iz Srbije, gostuju i pevači iz drugih zemalja, iz Rumunije i Grčke. Organizacija je odlična, publika fantastična. Imaju pravo oni koji kažu da nam je ostalo, možda, još samo bugarsko tržište - kaže Zdravković.

Jelena Kostov, koja je rođena i odrasla u Dimitrovgradu na samo pet kilometara od srpsko-bugarske granice, čest gost je u ovoj zemlji.

- Nedavno sam gostovala u Bugarskoj i te večeri sam 20 puta pevala numeru "Plači zemljo". Bugari obožavaju i naše stare pesme. Bliski smo jedni drugima po temperamentu i senzibilitetu, pa nije ni čudo što jedni bez drugih ne možemo - kaže Jelena, koja ne bira mnogo kada su gostovanja u pitanju, pa je u Bugarskoj pevala i na zabavama i privatnim veseljima.

* Da l' je moguće: Mrka ljubomoran na Drljaču?!

* Bekuta uzvraća: Drljača je matora budala, izmišlja priče o seksu!

* Šabanu uklonjena "tempirana bomba" iz stomaka!

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.