Broj nastradalih u rušenju crkve porastao na 115

Izvor: Svet, 23.Sep.2014, 01:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Broj nastradalih u rušenju crkve porastao na 115

Vlasti Južne Afrike saopštile su danas da je ukupno 115 ljudi, uključujući 84 državljana te zemlje, poginulo kad se srušio veliki crkveni kompleks u Nigeriji. Do nesreće je došlo pre 10 dana u oblasti grada Lagos, glavnog ekonomskog centra Nigerije, podseća AP.
Portparolka južnoafričke vlade Pumla Vilijamson je izjavila da su nove podatke o stradalima obezbedili južnoafrički zvaničnici u Nigeriji.
U Južnu Afriku su danas inače avionom prebačeni povređeni građani >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << te zemlje.
Portparol nigerijske agencije za vanredne situacije Ibrahim Farinloje rekao je da ne može da potvrdi navode o tolikom broju žrtava.
On je prošle sedmice saopštio da je 86 ljudi poginulo u nesreći.
Nesreća se dogodila u petak u okviru kompleksa “Crkve svih naroda”, a prema prvim procenama, na dvospratnoj zgradi koja se srušila radilo se nadzidjivanje.
Zgrada je služila i kao tržni centar, a primala je i vernike iz celog sveta koji dolaze da slušaju propovedi evangelističkog sveštenika T.B.Žošue, između ostalog i zbog njegovih, kako se tvrdi, isceliteljskih moći.
Izvor: Tanjug
Foto: kemifilani.com

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.