Biftek s grilovanim paradajzom i palentom

Izvor: Scandal.rs, 23.Maj.2015, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biftek s grilovanim paradajzom i palentom

Potrebno je (za jednu osobu):

– 200 g junećeg filea (bifteka), 100 g palente, 1 paradajz, 50 g rukole, maslinovo ulje, so i biber.

Priprema:

– Najpre skuvajte palentu u 2 dl vode, u koju ste prethodno dodali malo soli.

– Potom je sipajte u željeni kalup i ostavite da se ohladi (stegne).

– Zatim, na gril tiganju nakratko zapecite biftek sa svih strana, tako da mu središnji deo ostane sirov.

– Začinite meso >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << solju i biberom, a nakon pečenja isecite biftek kao na fotografiji (na taljate).

– Palentu izvadite iz kalupa i isecite na kocke, a potom je izgrilujte zajedno s paradajzom na gril tiganju.

– Servirajte palentu, paradajz, rukolu i biftek, pa sve začinite maslinovim uljem.

Ovu i mnoge druge đakonije možete da pornađete OVDE.

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.